(FOTO) Opština Novi Beograd organizovala Sajam sprota za osnovce i novobeogradske sprotske klubove

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan danas je u Hali sportova „Ranko Žeravica“ otvorio Sajam sporta za učenike četvrtih razreda novobeogradskih osnovnih škola i sportskih klubova sa teritorije opštine.

Sajam je organizovan u saradnji sa Sportskim savezom Beograda (SSAB), a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, koji ima za cilj da se kroz promociju rada sportskih klubova, deca podstaknu na bavljenje sportom, dobiju valjane informacije i donesu odluku koji će sport da treniraju.

Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a učestvovali su đaci iz više od 10 osnovnih škola i čak 28 sprotskih klubova sa sedištem na Novom Beogradu.

-Baveći se sportom učite se zadravom stilu života i kako da postanete dobri ljudi – poručio je Bovan razdraganim osnovcima, a predstavnicima klubova da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.

 

On je naglasio da će opština u saradnji sa Sportskim savezom Beograda raditi na redefinisanju rada Sportskog saveza Novog Beograda.

Prisutne je pozdravio i predsednik Sportskog saveza Beograda Đorđe Pejčić, koji je naglasio da taj savez nastoji da što veći broj dece uključi u sistem sporta.

U okviru opštinskih sajmova, Sportski savez Beograda u saradnji sa Olimpijskom komitetom Srbije, organizuje i aktivaciono takmičenje „Budi olimpijac“ koji među osnovcima promoviše timski duh, a školsku omladinu podstiče na redovnu fizičku aktivnost.

Pored Novog Beograda, sajamovi sporta održani su do sada u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari, Starom gradu, Paliluli i Obrenovcu.

Tagovi

Pročitajte još: