(FOTO) Opština Novi Beograd pokrovitelj Republičkog takmičenja u robotici: Osnovci se borili za svaki poen

Više od 320 đaka iz 63 osnovne škole u Srbiji, učestvovalo je u subotu, 20. aprila, na Republičkom takmičenju osnovaca u robotici i upravljanju dronovima, koje je održano pod pokroviteljstvom Gradske opštine Novi Beograd u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Reč je o Festivalu „Znanjem za budućnost“ koje se nalazi u zvaničnom kalendaru školskih takmičenja i smotri Ministarstva prosvete Republike Srbije, a organizuje ga Rotari klub Beograd Čukarica.

Posle intoniranja himne Republike Srbije, mlade robotičare i više od 80 nastavnika informatike iz Srbije, u ime predsednika opštine Novi Beograd Bojana Bovana, pozdravio je načelnik Odeljenja za društvene delatnosti GO Novi Beograd Ibro Ibrahimović, a ispred organizatora uspeh osnovncima poželeo je predsednik Rotari kluba Vladimir Matić.

Na finalnom turniru učestvovalo je 78 ekipa koje su prethodno prošle niže nivoe takmičenja, od školskog do okružnog.

Nadmetanje se odvijalo u tri discipline: dron, mBot robot serija 1 i mBot robot serija 2.

Budući informatičari i robotičari borili su se za svaki poen, pa su neke škole osvojile isti broj bodova.

U disciplini upravljanja dronovima najbolja je bila Osnovna škola „23. oktobar“ iz Golubinaca, sa 275 poena, dok je samo dva boda manje – 263, osvojila OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Pazara“. Treće mesto sa osvojenih 255 poena, podelile su ekipe OŠ „Svetozar Marković“ iz Kragujevca i OŠ „Nada Matić“ iz Užica.

U disciplini „robot 1″ prvo mesto dele OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta i OŠ „Dušan Jerković“ iz Rume. Drugo su podelile OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje i škola „Nata Jeličić“ iz Šapca, dok su treći u toj disciplini bili đaci OŠ „Ljupče Nikolić“ iz Aleksinaca.

Prvo mesto u disciplini „robot 2“ pripalo je OŠ „Filip Kljajić Fića“ iz Beograda-Čukarica sa osvojenih 295 poena, drugo su podelile OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina i OŠ „Dragiša Luković Španac“ iz Kragujevca sa osvojenih 285 poena, dok su treći bili đaci OŠ „Aca Milosavljević“ iz Rušnja-Čukarica i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Knjaževca.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn