(FOTO) OPŠTINA ORGANIZOVALA TAKMIČENJE U ŠAHU ZA NOVOBEOGRADSKE OSNOVCE

Opština Novi Beograd, priključila se akciji Kompanije „Arena Channel Group“, koja je ove godine u novobeogradskim osnovnim školama organizovala takmičenje učenika u šahu.

Završni turnir takmičenja pod nazivom „Arena sport Liga“, održan je u utorak 6 juna, u Osnovnoj školi „Duško Radović“.

-Opština Novi Beograd rado će biti partner svakom ko doprinosi da deca koja vole šah, imaju priliku i da ga igraju – rekao je predsednik opštine Bojan Bovan, obraćajući se đacima, roditeljima i organizatorima finalnog šahovskog turnira.

On je napomenuo da šah zaslužuje povratak u osnovne škole.

-Čini mi se da smo pomalo neopravdano zapostavili šah kao jednu vitešku disciplinu u kojoj se vitezovi ne obračunavaju mačevima, nego međusobno suprostavljaju znanje, brzinu, predviđanje i logiku – rekao je Bovan.

On je dodao da će ono što je ove godine bio projekat, od septemra biti standard, jer je interesovanje đaka bilo izuzetno veliko.

U finalu „Arena sport Lige“ učestvovalo je 16 ekipa, podeljenih u tri kategorije shodno uzrastu đaka.

U ukupnom plasmanu briljirali su đaci OŠ „Kralj Aleksandar“, koji su osvojili prvo mesto u ovoj, kao i u kategoriji mlađih učesnika, dok su u kategoriji starijih, najbolji bili učenici OŠ „Nadežda Petrović“.

Kompanija „Arena Channel Group“ je svakoj ekipi dodelila po pet šahovskih garnitura i digitalnih satova za šah, kao i medalje i pehare za pobednike. Direktor te kompanije Nebojša Žugić, u utorak je prisutene obradovao i pojedinačnim nagradama za talentovane šahiste.

Za najbolje plasiranog učenika Sergeja Vasića iz OŠ „Kralj Aleksandar“, obezbeđeno je putovanje u Grčku. Drugoplasirana na šahovskom turniru Ana Serdarević, učenica škole „Nadežda Petrović“ osvojila je putovanje na Palić, dok je Jani Jevtić, učenici OŠ „Đuro Strugar“, pripalo putovanje na Zlatibor.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn