(FOTO) OPŠTINA ORGANIZOVALA TAKMIČENJE U ŠAHU ZA NOVOBEOGRADSKE OSNOVCE

Opština Novi Beograd, priključila se akciji Kompanije „Arena Channel Group“, koja je ove godine u novobeogradskim osnovnim školama organizovala takmičenje učenika u šahu.

Završni turnir takmičenja pod nazivom „Arena sport Liga“, održan je u utorak 6 juna, u Osnovnoj školi „Duško Radović“.

-Opština Novi Beograd rado će biti partner svakom ko doprinosi da deca koja vole šah, imaju priliku i da ga igraju – rekao je predsednik opštine Bojan Bovan, obraćajući se đacima, roditeljima i organizatorima finalnog šahovskog turnira.

On je napomenuo da šah zaslužuje povratak u osnovne škole.

-Čini mi se da smo pomalo neopravdano zapostavili šah kao jednu vitešku disciplinu u kojoj se vitezovi ne obračunavaju mačevima, nego međusobno suprostavljaju znanje, brzinu, predviđanje i logiku – rekao je Bovan.

On je dodao da će ono što je ove godine bio projekat, od septemra biti standard, jer je interesovanje đaka bilo izuzetno veliko.

U finalu „Arena sport Lige“ učestvovalo je 16 ekipa, podeljenih u tri kategorije shodno uzrastu đaka.

U ukupnom plasmanu briljirali su đaci OŠ „Kralj Aleksandar“, koji su osvojili prvo mesto u ovoj, kao i u kategoriji mlađih učesnika, dok su u kategoriji starijih, najbolji bili učenici OŠ „Nadežda Petrović“.

Kompanija „Arena Channel Group“ je svakoj ekipi dodelila po pet šahovskih garnitura i digitalnih satova za šah, kao i medalje i pehare za pobednike. Direktor te kompanije Nebojša Žugić, u utorak je prisutene obradovao i pojedinačnim nagradama za talentovane šahiste.

Za najbolje plasiranog učenika Sergeja Vasića iz OŠ „Kralj Aleksandar“, obezbeđeno je putovanje u Grčku. Drugoplasirana na šahovskom turniru Ana Serdarević, učenica škole „Nadežda Petrović“ osvojila je putovanje na Palić, dok je Jani Jevtić, učenici OŠ „Đuro Strugar“, pripalo putovanje na Zlatibor.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn