(FOTO) Opštini Novi Beograd Povelja Udruženja vojnih penzionera Srbije

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan primio je u ime Opštine Povelju Udruženja Vojnih penzionera Srbije (UVPS), najviše priznanje tog udruženja. Povelju je predsedniku Bovanu uručio predsednik UVPS, general-potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac.

UVPS ove godine obeležava 30 godina postojanja. Sastanku povodom uručenja priznanja Opštini, prisustvovali su general-major u penziji Simeon Tumanov, predsednik opštinskog odbora UVPS Novi Beograd, kao i podpredsednik tog odbora, pukovnik u penziji Kosta Novaković.

Tokom razgovora sa predsednikom Bovanom, predstavnici UVPS su se zahvalili na izuzetno dobroj saradnji sa opštinskim rukovodstvom, koje je između ostalog omogućilo vojnim penzionerima da prostorije mesnih zajednica na Novom Beogradu, dva puta mesečno, koriste za svoje aktivnosti.

Na Novom Beogradu, kako je istakao general-potpukovnik Ljubomir Draganjac, živi najveći broj vojnih penzionera, između 8.000 i 10.000 primalaca vojnih penzija, od kojih je velika većina učlanjena u UVPS.

Tagovi

Pročitajte još: