(FOTO) Opštini Novi Beograd priznanje za angažovanost u oblasti bezbednosti u saobraćaju

Gradska opština Novi Beograd dobila je danas priznanje Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, za rad u oblasti bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Novog Beograda.

Priznanje „Najaktivnija lokalna samouprava u 2023. godini“, predsedniku opštine Bojanu Bovanu, uručeno je na 19. Međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici (BSLZ)“, koja se održava na Zlatiboru, od 17. do 20. aprila.

Gradska opština je tokom 2023. godine organizovala niz tribina, edukativnih radionica i zanimljivih takmičenja za decu, kako bi najmlađi naučili osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Posebne tribine organizovane su za vaspitače i učitelje, najstarije sugrađane, a manifestacije poput „Biciklijade“, pored rekreativnih sadržaja, bile su posvećene i bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Tokom uručenja nagrade istaknuto je da je Gradska opština Novi Beograd formiranjem Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Novi Beograd: „Školski primer ko sve treba bude član tog saveta, odnosno koje sve institucije i ustanove treba da imaju svog predstavnika u tom savetu“.

Na svečanom otvaranju konferencije, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, istakao je da je jedna od najbitnijh tema konferencije Strategija bezbednosti saobraćaja Republike Srbije za period do 2030, godine, kao i prateći Akcioni plan.

On je naglasio da će se u toku konferencije govoriti o rezultatima ostvarenim u prethodnoj godini, kao i o budućim planovima i projektima i pozvao sve prisutne da učešćem u panelima i diskusijama dođe do zaključaka koji će unaprediti saobraćajni sistem.

Tagovi

Pročitajte još: