(FOTO) Opštini Novi Beograd Zahvalnica Fakulteta dramskih umetnosti

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (FDU) juče je proslavio jubilej-75 godina od osnivanja. Tim povodom predsedniku opštine Bojanu Bovanu, dekan FDU prof. Miloš Pavlović uručio je Zahvalnicu Gradskoj opštini Novi Beograd, za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos radu Fakulteta dramskih umetnosti.

Centralna proslava jubileja FDU održana je na sceni „Mata Milošević“, uz prisustvo profesora, stručnih saradnika, studenata dramskih umetnosti, kao i predstavnika Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

U saopštenju FDU navodi se da je ovaj fakultet kroz svoju istoriju bio svetionik kreativnosti i stub kulture, te da su generacije talentovanih pojedinaca prošle kroz hodnike ovog fakulteta i obogatile svet umetnosti svojim jedinstvenim doprinosima.

Dekan FDU Miloš Pavlović, izjavio je da taj fakultet nije samo mesto gde se prenose znanja i veštine, beć i duhovno utočište koje oblikuje generacije umetnika, ali i naučnike, omogućavajući im da svojim umećem dopru do srca publike.

Tagovi

Pročitajte još: