(FOTO) OTVOREN NOVI KINESKI TRŽNI CENTAR „EVROAZIJA“ NA NOVOM BEOGRADU

Velelepni kineski centar u naselju Mileva Marić Ajnštajn koji se prostire na više od 33.000 metara kvadratnih sa oko 500 modernih lokala i više od 400 parking mesta svečano je otvoren danas presecanjem vrpce od strane Njegove ekselencije ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji Li Minga, direktora Evroazijskog centra Đinvej Zoua, ministra za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu Gorana Vesića i predsednice opštine Novi Beograd Ivane Nikolić. Održan je i tradicionalni običaj farbanja maskota kineskog lava za dobrobit, za sreću i uspeh u poslovanju ovog biznis centra.

Novi kineski tržni centar doneće više pogodnosti, stabilnije i bezbednije poslovno okruženje, što će doprineti snažnoj vitalnosti u ekonomskom razvoju Srbije zaključeno je na početku otvaranja „Evroazije“.

„Posle dve godine zahvalni smo Vladi Republike Srbije, Ambasadi Narodne Republike Kine i Gradu Beogradu na pomoći u izgradnji ovog našeg tržnog centra“, istakao je Đinvej Zou predsednik Evroazijskog trgovačkog centra.

Ambasador Narodne Republike Kine Li Ming takođe se zahvalio Republici Srbiji, ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture i opštini Novi Beograd.

„Ovo je još jedan primer odlične saradnje Republike Srbije i Narodne Republike Kine“, rekao je ambasador naglasivši da od juna meseca sporazum o slobodnoj trgovini raste, što je veliki potencijal i za kineske privrednike „Evroazije“ . Poželeo je da centar dobro funkcioniše, a da prijateljstvo traje večno.

„U ime Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića čestitam vam otvaranje kineskog tržnog centra „Evroazije“, rekao je ministar za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu Goran Vesić, naglasivši da za 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine, čije će obeležavanje biti za koji dan, naši dragi prijatelji lepši poklon nisu mogli da daju Beogradu. On je podsetio na nepokolebljivo prijateljstvo predsednika Aleksandra Vučića i Sija Đipinga. „Kada se desila tragedija i izgoreo stari kineski tržni centar u bloku 70, grupa kineskih investitora došla je kod mene i zatražila novi prostor“, podsetio je Goran Vesić.

Danas imamo novi „Evroazija“ centar, izgrađen po svim najmodernijim standardima, a naročito bezbednosnim, zaključio je ministar za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu.

Naselje Mileva Marić Ajnštajn, u kojem se nalazi kineski tržni centar „Evroazija“ izuzetno je dobro pozicionirano. Ulica Jurija Gagarina je povezana sa auto-putom Miloš Veliki i obilaznicom oko Beograda, tako da će kupcima koji dolaze iz drugih gradova Srbije biti olakšan prilaz. Građani će od danas moći da posećuju novi kineski tržni centar koji će raditi osim utorka, svakog dana od 8 do 17 časova.

Tagovi

Pročitajte još: