(FOTO) Otvoreno novo parkiralište u ovom delu Novog Beograda

Sa parkiralištem „Bežanijska kosa“, kao i nedavno otovrenim parig prostorom u ovkiru Tržnog centra „Stari Merkator“, opština Novi Beograd je u poslednjih godinu i po dana dobila više od 2.100 novih parking mesta – rekao je predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan koji je danas otvorio novo parkiralište sa 85 parking mesta.

Parkiralište na Bežanijskoj kosi, JKP „Parking servis“ Beograd, izgradilo je na raskrsnici ulica dr Huga Klajna i Ismeta Mujezinovića, na površini od 3.595 kvadratnih metara, u neposrednoj blizini pijace i nedaleko od glavnog ulaza u Novo bežanijsko groblje. Ulaz i izlaz vozila je iz ulice Ismeta Mujezinovića.

-„Parking servis“ je na ovom parkiralištu omogućio besplatno parkiranje prvih 15 minuta, što će najviše odgovarati posetiocima obližnjih objekata – rekao je Bovan, dodajući da je reč o potuno tehniči opremljenom parkiralištu u blizini lokacija koje s obzirom na usluge koje obavljaju, zahtevaju dobar pristup.

– U neposrednoj blizini se nalazi Centar za dnevni boravak osoba sa posebnim potrebama, a na drugoj strani ulice dr Huga Klajna završava se izgradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju, pa je pretpostavka da će najveći broj korisnika parkirališta radnim danom biti upravo zaposleni i korisnici ovih centara, odnosno posetioci stambenog kompleksa, dok će vikendom to biti posetioci pijace- naglasio je predsednik opštine.

Od 85 parking mesta, četiri su namenjena za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, a dva su predviđena za postavljanje elektro-punjača, za punjenje električnih vozila.

Cena prvog započetog sata parkiranja je 50 dinara, svakog sledećeg 100 dinara, a cena dnevne karte iznosi 1.000 dinara..

Ponuđene su i dve vrste mesečnih pretplata, noćna koja košta 3.000 dinara i celodnevna po ceni od 10.000 dinara.

Plaćanje može da se obavi na dva natkrivena naplatna mesta u blizini pešačkog koridora kao i na blagajni, pripejd karticom ili putem mobilne aplikacije „Parking servis“.

Tagovi

Pročitajte još: