(FOTO) OVA NOVOBEOGRADSKA PIJACA DOBIJA 50 NOVIH PARKING MESTA

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, direktor Javno komunalnog preduzeća „Beogradske pijace“ Bojan Bajagić i predstavnik Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“ Srđan Praštalo, obišli su danas započete radove na rekonstrukciji parkinga u okviru Tržnog centra „Stari Merkator“, koji treba da dobije 50 novih mesta za parkiranje.

Novim parking prostorom u TC „Stari Merkator“ ispod pijace upravljaće JKP „Beogradske pijace“, čime će, kako je istaknuto tokom obilaska radova, ovo komunalno preduzeće zaokružiti sistem kvalitetne komunalne usluge na ovoj lokaciji.

-Otvaranje novih parking mesta od velikog je značaja za stanovnike Novog Beograda, kako u pogledu rasterećenja saobraćajne gužve u ovom veoma prometnom delu Novog Beograda, tako i u pogledu unapređenja komunalene usluge, odnosno lakšeg dolaska i kupuvine na ovoj veoma posećenoj pijaci – rekao je predsednik Bovan.

Nova parking mesta će kako je istakao Bovan, biti dostupna sugrađanima bilo da kupuju na pijaci ili u nekom od okolnih lokala.

JKP „Beogradske pijace“ Beograd je u saradnji sa opštinom Novi Beograd, preduzećim „Beograd put“ i „Zelenilom Beograd“, prošle godine završilo radove na uređenju pijace „Stari Merkator“. Nivo usluge na površini većoj od 2.000 metara kvadratnih, koliko obuhvata ta pijaca, značajno je unapređen, kako za zakupce, tako i za građane Novog Beograda. Postavljena je nova pijačna oprema sa 144 tezge i sređeni lokali unutar pijace.

Tagovi

Pročitajte još: