(FOTO) Ovaj novobeogradski reper je s Rokvićem sve vreme puta! Pomaže mu, fotka, daje savete, a tu su mu još dvojica „braće“

U popodnevnim satima se očekuje da pevač posle 31. dana stigne na cilj

Nikola Rokvić bi danas trebalo da završi svoje hodočašće dolaskom u Hram Svetog Nektarija Eginskog u Eginu, a tokom dugog putovanja s njim su sve vreme trojica muškaraca, a između ostalog i reper i producent Žobla.

Muzičar, inače iz beogradskih blokova odakle je i Rokvić, puno je pomogao pevaču kako ne bi bio sam, a u više navrata imali su društvo brojnih javnih ličnosti, pa i bliskih prijatelja Rokvića.

Žobla (levo) i Nikola Rokvić sa kumom Vladimirom – Copyright Printscreen Instagram/ Nikolarokvic

“Prijatelj je čovek dobar, zdrave duše, misli ispravno, voli vrlinu, besprekornog je morala, veran je u ljubavi, iskren na rečima, postojane je duše, iskren je savetnik, otvoren je, istinoljubiv i pravdoljubiv.

Prijatelj oseća duševno raspoloženje prijateljevo i strada duševnim stradanjem svoga prijatelja. Pre nego mu se prijatelj i ispovedi, on ga pretekne i hita mu u pomoć pre nego mu je ovaj i zatraži i spremno mu se predaje i pomaže mu ako je u opasnosti. Brani prijatelja i izlaže se opasnosti njega radi. On je dobri savetnik, i stara se za čast i ime svoga prijatelja. Istinski prijatelj je moćna zaštita i ko je njega našao, našao je blago. Prijatelj je najveća sreća. Dobar prijatelj je neprocenjiva vrednost, dragocenija od svakog blaga. Njegovoj krasoti nema ravne. Prijatelj i u nesrećama i u radostima ostaje isti. Istinski prijatelj hvali vrednosti koje su pohvale dostojne i otvoreno kudi ono što je za kuđenje.

Ništa nije bolje od pravoga prijatelja. Savetovanje njegovo deluje jače od svakog leka na stradalnu dušu i napaćeno srce prijatelja. Njegove reči su životni lek. Dobar prijatelj može imati blagodatno dejstvo i na dušu i na telo prijatelja. Dobar prijatelj prima na sebe sve što nedostaje prijatelju i blaži najviše ono što se dobro čini, a onoga koji greši najviše ispravlja. Prijatelj postaje razum, osećanje i oko prijatelja. Prijatelj je oličenje vrline. Niko ko mrzi nije prijatelj. Grigorije Bogoslov kaže: „Veran prijatelj je blago sa dušom, zatvoreni vrt i zapečaćeni studenac što se u pravi čas otvara i iz kojeg se zahvata, a prijateljima nazivam dobre i lepe i one sa kojima smo sjedinjeni po vrlini.“

Sveti Nektarije Eginski

– Brat Blažo, anđelak ovog puta. On je ljubav čista, voli svim bićem bezrezervno, podrška, oprez i snaga. Čast mi je da sam ga upoznao – napisao je Nikolin kum Vladimir Radović, koji mu se pre dva dana, takođe, našao kao podrška na putu do cilja u Grčkoj.

Nikola je za Žoblu nedavno napisao da je veliki prijatelj, dobar čovek, te da dobija njegove savete, a sve kroz reči Svetog nektarija Eginskog.

– Moji bližnji na ovoj misiji su moja braća, sjajni ljudi, koji me svaki dan ispraćaju, čekaju na dnevnom cilju, dočekuju… Braća koja su žrvovala svojih mesec dana života da pomognu! Kao u priči o dobrom Samarjaninu, kada pitaju Gospoda ko je naš bližnji… Bližnji je onaj koji nam nesebično pomaže, koji ne pravi razlike, podele i ne postavlja granice u Ljubavi! Moji bližnji Žobla, Aca i Mlađa! Hvala vam u večnosti!!

Podsetimo, pevaču se danas pridružio košarkaš Miroslav Raduljica, a Nikoli je takođe drago jer je sredstva za njegovu fondaciju donirao i pevač Saša Matić.

Tagovi

Pročitajte još: