(FOTO) OVAKO JE BAHATI VOZAČ PARKIRAO SVOJ AUTOMOBIL NA NOVOM BEOGRADU

Koliko srpska prestonica ima problema sa bahatim parkiranjem najbolje se može videti na najnovijem primeru koji nam dolazi iz Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu, a na kome se vidi skupoceni automobil ostavljen na trotoaru, tik uz zelenu površinu.

Serbia live – Beograd

Bahato parkiranje na pešačkom prelazu ili zelenoj površini nešto je što se gotovo svakodnevno može videti na ulicama Novog Beograda.

Međutim, novi „šampion“ dolazi nam sa Novog Beograda, a na fotografiji koja kruži internetom vidi se skupocen automobil parkiran na zelenoj površini.

Fotografija je nastala u ulici Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu a bahati vozač ostavio je svoje vozilo na zelenoj površini I samim tim blokirao I stepenice koje stanari ovog naselja svakodnevno koriste.

Kazna ukoliko eventualno bude uhvaćen izvršilac ovog prekršaja jeste od 5.000 do 25.000 dinara.

Najdrastičniju kaznu od 25.000 bi, po pravilu, trebalo da dobije vlasnik vozila koje je parkirao na zelenoj površini, što je baš vode slučaj.  Najviša kazna predviđena je i za one koji parkiraju na pešačkom prelazu, žutoj traci i tramvajskim šinama.

Najblaža kazna od 5.000 dinara predviđena je za one koji se parkiraju na trotoaru, a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj, ali je na kolovozu.

Tagovi

Pročitajte još: