(FOTO) PARK U BLOKU 70 POLAKO POPRIMA NOVE OBRISE

Radovi na izgradnji šetališta dužine 4,5 kilometara počeli su tokom 2019. u Bloku 45, koji je krajem godine kompletno uređen. Asfalt koji je dotrajao, a gde je to bilo moguće, zamenjen je zelenim površinama. Ovaj potez, inače godinama devastiran i uništen, dobio je novu pešačku stazu, rasvetu, sprave za rekreaciju, a proširenja uz šetalište postala su sportski tereni i dečja igrališta. Ukupno je sanirano 70.110 metara.


Napravljeno je šest sportskih terena za basket, mali fudbal, odbojku, tenis, deo za stoni tenis, kao i teren za boćanje. Susedni Blok 44 novo ruho dobio je tokom prošle godine.

Uređen je potez od Nehruove do Gandijeve ulice, na ukupnoj površini od 33.416 kvadratnih metara.

U dosadašnje radove na rekonstrukciji šetališta „Lazaro Kardenas“ uloženo je oko 450 miliona dinara. Za početak radova Vlada Srbije dala je oko 300 miliona, da bi Grad Beograd za rekonstrukciju Bloka 44 obezbedio dodatnik 150 miliona dinara.

DECENIJAMA NEUREĐEN PROSTOR
REKONSTRUKCIJA šetališta koje povezuje novobeogradske blokove 44, 45 i 70 počela je 2019. godine, posle gotovo pola veka od njihovog formiranja. Ovaj prostor godinama je propadao, a rađena su samo sporadična održavanja. Asfalt je bio ulegao, klupe polomljene, a zelenilo je bilo slabo održavano.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn