(FOTO) POČELA IZGRADNJA NACIONALNOG BOKSERSKOG CENTRA NA NOVOM BEOGRADU!

Na Novom Beogradu, u Ulici Ivana Ribara počela je izgradnja još jednog specijalizovanog sportskog objekta, odnosno kompleksa nacionalnog bokserskog centra, koji bi prema ugovorenim rokovima trebalo da bude završen tokom naredne godine. Trenutno se samo u Beogradu realizuju dva nacionalna trening centra, jedan u Tošinom bunaru namenjen odbojci i drugi koji danas predstavljamo a gradi ga bokserski savez za svoje članove. Ovakvi tipovi sportskih centara objedinjuju trenažni proces, ali takođe pružaju profesionalnim sportistima vrhunske uslove za njegovo dalje unapređenje. Važna karakteristika oba kompleksa u izgradnji je da poseduju sijaset integrisanih pratećih funkcija, od komercijalnih do smeštajnih kapaciteta i javnih sadržaja, čime se funkcionalno zaokružuje čitav koncept po najvišim međunarodnim standardima za tu namenu.

Nacionalni bokserski centar nalaziće se iza stambenih zgrada za višeporodično stanovanje u Ulici Ivana Ribara, nedaleko od tramvajske okretnice, na parceli površine nekih 22.000 m2. Trenažno-takmičarski kompleks sastojaće se od dva slobodnostojeća objekta ukupne bruto površine oko 7.400 m2, tj. sportskog dela kao osnovne funkcije (P+1) i boravišnog ili smeštajnog dela namenjenog noćenju korisnika i njihovih gostiju (P+2). Primarni, sportski deo kompleksa čine dve funkcionalno odvojene celine – trenažna i takmičarska zona, organizovane tako da funkcionišu nezavisno jedna od druge, ali direktno povezane pasarelama koje se nalaze na nivou prizemlja i prvog sprata. Trenažni deo kompleksa posedovaće i bazen, međutim treba napomenuti da je trenažna zona namenjena isključivo sportistima i članovima uprave i biće zatvorena je za javnost. Takmičarski deo, sa druge strane, biće gotovo u potpunosti otvoren za javnost.

Smeštajno krilo za noćenje korisnika je objekat namenjen privremenom boravku takmičara i članova bokserskog saveza. Objekat je zatvorenog tipa i prema nameni podeljen na dnevnu i noćnu zonu, gde je dnevna namenjena za okupljanje i relaksaciju, uključujući kuhinju sa dnevnim boravkom i trpezarijom, kao i noćnu zonu sa sobama za smeštaj. Pored dva objekta koja čine budući kompleks, na otvorenom u sklopu spoljnog uređenja planiran je natkriveni ring koji omogućava vežbanje na otvorenom u periodima kada vremenski uslovi to dozvoljavaju. Celina u parteru koju čini bokserski ring na otvorenom posedovaće i manje tribine, a ceo prostor biće zašticen velikom dvodelnom nadstrešnicom. Prvi segment nadstrešnice pokriva sam ring i kružne je forme prečnika 16 metara, dok je drugi segment nadstrešnice nepravilne forme i postavljen iznad dela tribina.

Kompleks će posedovati i parking na otvorenom sa ukupno 99 mesta, dok će za formiranje adekvatnog kolskog pristupa biti potrebno rekonstruisati prilaz iz Ulice Ivana Ribara. Investitor je Republika Srbija preko Bokserskog saveza Srbije, radove izvodi preduzeće Termomont iz Beograda, dok je projekat izradio arhitektonski studio PRO.19. Predračunska vrednost projekta iznosi oko 15 miliona evra.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn