(FOTO) POČEO SA RADOM KONGRESNO POSLOVNI DEO ČUVENOG ZDANJA NA NOVOM BEOGRADU

Otvaranjem četrnaestog Evropskog kongresa o ishrani, sa više od 1.500 učesnika, danas je zvanično počeo da radi kongresno-poslovni deo Sava Centar, u čiju obnovu je Delta Holding ukupno investirao 118 miliona evra.

Cilj kongresa je da približi nauku i praksu, odnosno da naučna istraživanja o ishrani učini upotrebljivim za postizanje ciljeva održivog razvoja i rešavanja važnih zdravstvenih izazova koji proističu iz načina ishrane.

„Organizatori skupa su Federacija evropskih udruženja za ishranu (FENS) i Društvo za ishranu Srbije. Očekujemo zaista uspešan događaj, jer smo kao organizatori pripremili izuzetno bogat i raznovrstan stručni program, dok su domaćini iz Sava Centra omogućili vrhunske uslove za boravak i rad velikog broja delegata“, kaze prof. dr Slađana Šobajić, dekan Farmaceutskog fakulteta i predsednica 14. Evropskog kongresa o ishrani.

Početak rada kongresno-poslovnog dela Sava Centra danas su ozvaničili generalna direktorka Sava Centra, Kristina Milinčić i direktor Kongresnog biroa Srbije, Dušan Borovčanin. Čelnom čoveku nacionalne kongresne organizacije svečano je uručena fotografija Sava Centra sa simbolom Beogradskog pobednika i željom da se Beograd ponovo vrati na svetsku mapu velikih kongresnih događaja.

„Otvaranje Sava Centra predstavlja početak nove ere za Srbiju kao destinaciju. Celo naše društvo može da očekuje značajne koristi zbog činjenice da jedan od simbola grada ponovo radi. Ta dobit je ekonomska, ali i dobit od razmene znanja, od dolaska vodećih svetskih eksperata, koji će otvoriti nove prostore našim profesionalcima u gotovo svim oblastima rada“, izjavio je Dusan Borovčanin, direktor Kongresnog biroa Srbije.

„Najvažniji rezultat otvaranja kongresnog i poslovnog dela Sava Centra je povratak Beograda i Srbije na mapu kongresnih destinacija sveta. Danas, zahvaljujući evropskom kongresu naš grad postao je centar okupljanja vodećih profesionalaca iz oblasti ishrane koji donose najbolje svetske prakse, znanje, iskustvo i nove ideje“ rekla je Kristina Milinic, generalna direktorka Sava Centra i pri tome je istakla da zahvaljujući rekonstrukciji Sava Centra Beograd sada može da bude domaćin skupova sa više od 5.000 učesnika.

Pored kongresnog dela otvoren je i poslovni i šoping deo koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara. Na ovaj način Sava Centar, koji je svojom arhitekturom spojen sa hotelom Crowne plaza, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će posetiocima imati sve pod jednim krovom.

Rekonstrukcija Sava Centra odvija se u dve faze, to prati dinamiku kojom je građen 1977. i 1978. godine. Nakon otvaranja kongresno-poslovnog dela nastavlja se obnova čuvene Plave dvorane, poznate po brojim koncertima, a ona će primiti prve goste na leto 2024. godine.

Kako navodi Milinčić, do kraja godine nema slobodnih termina, a već sledeće godine ih čeka kongres sa preko hiljadu učesnika.

„Ovde se sada nalazi 46 sala u odnosu na nekadašnjih 16. Sale su moderne i tehnološki opremljene, fleksibilne u smislu kapaciteta, znači da većina sala ima pomerljive zidove koji se mogu pomerati, pregrađivati i spajati po potrebi“, rekla je Milinčić.

Rekonstrukcija Sava centra rađena je prema originalnom projektu Zorana Maksimovića, arhitekte koji je zaslužan za izgradnju Sava centra.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn