(FOTO) Podvožnjak u Bulevaru umetnosti korak ka saobraćajnom rasterećenju Novog Beograda

Trenutno se proširuje i Vojvođanska ulica, koja u drugim delovima nosi naziv Zemunska i Tošin bunar.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na probijanju podvožnjaka u Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu, na raskrsnici Bulevara heroja sa Košara i Bulevara Crvene armije.

Šapić je podsetio da je u decembru bio na ovoj lokaciji, kao i da je tada izrazio nadu da neće biti novih komplikacija i da će konačno biti odabran izvođač radova.

„Ovo je izuzetno važan bulevar za Novi Beograd, a probijanjem podvožnjaka biće ‘spojeni’ Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije. Još 2015. godine raspisivani su prvi tenderi za ovaj posao, ali uvek je dolazilo do obaranja i ne bih se bavio prošlošću i vraćao na razloge. Da su ti radovi urađeni pre reknstrukcije pruge, odnosno pre nego što je voz ‘Soko’ počeo da saobraća, sve bi sada bilo daleko jeftinije, ali tako je kako je. Vrednost radova je 980 miliona dinara, a rok za završetak je 450 dana.

U pitanju je veoma kompleksan posao jer radovi moraju da se završe bez ogrožavanja saobraćaja na pruzi. Da su radovi obavljeni pre nekoliko godina ovaj deo je mogao ‘jednstavno da se iseče’, ali sada je posao mnogo kompleksniji i zahtevniji“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da radovi počinju i da će po njihovom okončanju Bulevar umetnosti i Bulevar heroja sa Košara preuzeti značajan deo saobraćaja iz Ulice omladinskih brigada i Tošinog bunara, koje su uz Ulicu Jurija Gagarina, najprometnije novobeogradske saobraćajnice.

„Zanimljivo je da će ovo biti prvi bulevar, koji doduše nosi različita imena u svojim delovima, koji će ‘spojiti’ Savu i Dunav. Do sada u Beogradu nije postojala ulica koja povezuje dve reke. Saobraćajne gužve na Novom Beogradu su velike budući da na teritoriju ove opštine na dnevnom nivou uđe nekoliko stotina hiljada ljudi“, istakao je Šapić.

On je dodao da se trenutno proširuje Vojvođanska ulica, koja u drugim delovima nosi naziv Zemunska i Tošin bunar.

„Tom saobraćajnicom se izlazi na auto-put Miloš veliki, a najveći broj stanovnika Obrenovca i drugih mesta iz tog dela Srbije, upravo tim putem dolazi u Beograd. Do otvaranja tog ‘kraka’ auto-puta tako nešto nije bilo

moguće. Zbog toga, u skladu sa razvojem Beograda i opštine Novi Beograd, moramo infrastrukturno da ispratimo taj razvoj. Upravo zato je i ova ulica važna i zato smo danas na ovoj lokaciji. Rok nije kratak i nadam se da ćemo nakon isteka tog roka ponovo biti ovde i ‘pustiti’ podvožnjak u rad“, zaključio je Šapić.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn