(FOTO) Potpisan ugovor o gasifikaciji dela Novog Beograda koji nije pokriven toplovodom

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i direktor JP „Srbija gasa” Dušan Bajatović, potpisali su danas sa firmom „DM invest“ ugovor o izgradnji gasovoda na terirotiji opštine Novi Beograd koji nije pokriven toplovodom.

Potpisivanju ugovora u zgradi Gradske opštine, koji je u ime DM „Investa“ potpisao direktor te firme Radoslav Milićević, prisustvovao je i gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković.

Ugovor se odnosi na trasu gasovoda u dužini od 106 kilometara kojom će mogućnost priključka dobiti blokovi 13, 18, 25 i 64, kao i korisnici na lokacijama Ušće, Tošin bunar, Privrednoj zoni Auto-put i naseljima Bežanija 2-Ledine, Bežanija i Bežanijska kosa.

Predsednik opštine Bojan Bovan je istakao da će izgradnjom gasovoda u delovima Novog Beograda koji nemaju toplovod, sistem grejanja na toj opštini biti potpuno zaokružen.

-Gasovod će omogućiti kvalitetniji i komforniji sistem grejanja u tim uglavnom rubnim delovima Novog Beograda, s obzirom na to da građani danas kao energent koriste drva, pelet ili ugalj, a uradićemo dosta i na zaštiti životne sredine, jer je tokom zimskog perioda, zbog takvog sistema grejanja, vazduh u tim naseljima dosta zagađen – rekao je Bovan.

Predsednik opštine se zahvalio Gradu Beogradu koji je omogućio da plan o izgradnji gasovoda teče dosta brzo i dodao da uskoro sledi izrada projektne dokumentacije, a zatim i izvođenje radova po fazama.

Direktor „Srbija gasa“ Dušan Bajatović je naglasio da će posle izgradnje gasovoda na Novom Beogradu, a s obzirom na to da su nedavno počeli i radovi na izgradnji gasovoda na Zvezdari, cela teritorija Beograda biti potpuno gasifikovana.

Ceo projekat na Novom Beogradu, prema rečima Bajatovića, vredan je 11 miliona evra, a od ukupne dužine gasovoda, 83 kilometra su srednjeg i niskog pritiska.

-Problema sa dozvolama na Novom Beogradu neće biti, što znači da period gradnje kad ona počne, neće trajati više od godinu dana, čime će faktički gasifikacija Beograda biti u potpunosti završena – rekao je Bajatović.

Tagovi

Pročitajte još: