(FOTO) PREDSEDNICA GO NOVI BEOGRAD NA DRUŽENjU S ĐACIMA SPECIJALNE ŠKOLE „NOVI BEOGRAD“

Predsednica opštine Novi Beograd Ivana Nikolić sa saradnicima obišla je Osnovnu školu za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Novi Beograd“ gde se družila sa đacima i darivala im igračke. Pokloni su donirani iz ličnih sredstava predsednice i saradnika, a u duhu Dečije nedelje đaci su tokom posete nacrtali drvo koje simbolizuje važnost dugoročnog prijateljstva.

Ivana Nikolić razgovarala je sa direktorkom škole Milunikom Petrović i zaposlenima o načinima saradnje opštine Novi Beograd i Specijalne škole „Novi Beograd“ u cilju pronalaženja mogućnosti za sadržaje koji bi doprineli što većem osamostaljivanju dece i sadržajnijem detinjstvu. Predsednica GO Novi Beograd rekla je da kolektiv škole deci pruža maksimalnu pažnju i posvećenost, što omogućava deci da razviju svoje socijalne veštine i psihofizičke kapacitete.

„Podrška koju zaposleni ove škole pružaju đacima je nemerljiva, njihov posao je zahtevan, ali je i jedan od najplemenitijih. Želimo da pomognemo ovim vrednim ljudima, da zajedničkim snagama obezbedimo dobre uslove za rad kako bi našim mališanima mogli da pruže mogućnost da se razviju maksimalno u svojim kapacitetima i da kada odrastu imaju priliku za ispunjen i srećan život“, rekla je Ivana Nikolić.

Škola je karakteristična po tome što pre početka nove školske godine, njeni nastavnici, pedagozi, psiholozi i defektolozi prate ponašanje i navike svojih učenika. Na osnovu toga, prave nastavni program za svaki predmet i svakog đaka ponaosob.

Osmoletka „Novi Beograd” počela je da radi 1970. godine. Na stalnoj adresi u ulici Narodnih heroja dobila je zgradu 1982. godine. Novobeogradska obrazovna ustanova danas ima 50 zaposlenih od čega 30 nastavnika.

Tagovi

Pročitajte još: