(FOTO) PREDSEDNICA GO NOVI BEOGRAD NA DRUŽENjU S PENZIONERIMA

Na Međunarodni dan starijih osoba, prvi oktobar predsednica opštine Novi Beograd Ivana Nikolić obišla je dnevni centar i klub za starije „Dr Mihailo Stupar 2“ gde se sa korisnicima družila i razgovarala o daljem unapređenju kvaliteta života, kao i aktivnostima u cilju što boljeg organizovanja slobodnog vremena, aktivne uključenosti starijih u društvo i jačanju samopouzdanja.

Predsednica je rekla da opština aktivno radi na projektima za osobe u trećem dobu i da svaki njihov predlog, ideja i iznošenje izazova sa kojima se suočavaju mnogo znače za dalje aktivnosti.

„Opština Novi Beograd će u narednom periodu organizovati brojne sadržaje, među kojima su izleti za penzionere, kako bi našim najstarijim sugrađanima pružili što kvalitetnije ispunjeno vreme. Od te politike ne odustajemo, jer se korisnici seniorskih klubova sada nalaze u periodu života kada bi trebalo da uživaju u plodovima svog rada. Na nama je da im to obezbedimo, jer znamo da su dobra atmosfera, fizička i mentalna aktivnost u trećem dobu jako važni faktori za zdraviji i dugovečniji život“, istakla je Ivana Nikolić i podsetila da će odluka Vlade Republike Srbije o povećanju penzije za 11 odsto od prvog decembra uticati na poboljšanje kvaliteta života najstarijih.

Ivana Nikolić poručila je da je novi enterijer drugog najstarijeg kluba na Novom Beogradu, koji je renoviran uz podršku Grada Beograda, uređen tako da korisnicima pruži prijatnu atmosferu za druženje uz kafu i čaj, kao i brojne aktivnosti među kojima su šah, pikado, društvene igre i uživanje u dobrim knjigama u priručnoj biblioteci.

Korisnik kluba, Komina Sejdo rekao je da njegovim prijateljima koju su ranije ostali bez supružnika i prijatelja, ovo mesto pruža priliku za druženje i prevazilaženje usamljenosti. Dragan Kontić iz Bloka 63 ističe da je klub zimi uvek pun, te da osamdeset posto korisnika jedva čeka da dođe, bez obzira na led, kišu i sneg.

Dnevni centar i klub za starije „Dr Mihailo Stupar 2“ osnovan je 1972. godine, broji 350 korisnika i sa još 30 beogradskih klubova, nalazi se u sastavu Gerontološkog centra Beograd. Poznat je po održavanju proslava, literarnim susretima i međugeneracijskim događajima, te je tako jedno od omiljenih mesta, ne samo stanara naselja Mileva Marić Ajnštajn, već i onih iz susednih blokova.

Tagovi

Pročitajte još: