(FOTO) Predsednik GO Novi Beograd obišao radove u blokovima 29 i 63

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, obišao je danas radove na dečjim igralištima u blokovima 29 i 63.Na ovim lokacijama biće zamenjen drveni mobilijar i dotrajal podloga dečijih igrališta.

– Veoma nam je važno da smo ušli u sređivanje unutar blokovskih površina i prostora na kojem će naši najmlađi sugrađani provoditi slobodno vreme – rekao je Bovan.

Radove u bloku 29, Gradske opštine Novi Beograd, oprema njegovim rečima, Gradska opština u potpunosti finansira, a u bloku 63, učestvuje sa 80 odsto sredstava.

Prostor u bloku 29 između između dve lamele prema projektu, obuhvata uređenje 1.285 kvadrata na zelenim površinama, a na 800 kvadrata biće postavljena nova čvrsta podloga, na kojoj će deca dobiti njihalice, klackalice i ljuljaške. U parkovskom delu tog prostora biće postavljeni sto za šah i nove klupe za sedenje.

U bloku 63 sređuju se dva igrališta za decu. Menjaju se dotrajali drveni rekviziti i posatavlja moderan moblijar. Ukupno će biti postavljeno 11 novih rekvizita za mališane.

Radove izvodi JKP „Zelenilo Beograd“ i kako je danas rečeno nove i lepo uređene prostore za najmlađi stanovnici ovih blokova dobiće tokom leta.

Tagovi

Pročitajte još: