(FOTO) PREDSEDNIK GO NOVI BEOGRAD UGOSTIO BRONZANU JUNIORKU U TROSKOKU: Sledeći cilj EP u Rimu

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, primio je juče Aleksandriju Mitrović, mladu i uspešnu atletičarku sa Novog Beograda.

Aleksandra je ove godine posle šest godina napornog treniranja i niza vrhunskih rezultata, iz kategorije juniora prešla u seniorski nivo takmičenja u troskoku, kao primarnoj disciplini.

Prve treninge Aleksandrija je započela 2017. godine u Atletskom klubu „Novi Beograd“ trenirajući skok uvis, da bi kasnije prešla i na skok udalj i troskok.

Ova mlada atletičarka osvojila je ukupno 15 medalja u svim kategorijama na državnim prvenstavima u troskoku.

Na prvenstvu Srbije u apsolutnoj kategoriji 2023. osvojila je zlatnu medalju i postigla lični rekord u troskoku od 13.49 metara. Takođe na Evropskom prvenstvu za juniore ove godine osvojila je bronzanu medalju u troskoku.

Iako predano trenira, Aleksandrija je ove godine s odličnim uspehom završila gimnaziju i upisala Filozofski fakultet.

-Za vrhunske rezultate potrebna su ogromna lična odricanja, ali i podrška porodice, kluba i šire zajednice – rekao je predsednik opštine i obećao da će pokušati da pronađe način da Aleksandrija dobije stipendiju koja bi njenoj porodici bar delimično pomogla oko troškova odlaska na strane i domaće atletske turnire.

Sastanku sa predsenikom opštine Bojanom Bovanom, prisustvovali su Aleksandrijin trener Slobodan Stojić, član Opštinskog veća GO Novi Beograd Vladimir Obradović, generalni sekretar Atletskog kluba „Novi Beograd“ Dejan Kockar i predsednik Atkletskog kluba Miloš Gmitrović.

Tagovi

Pročitajte još: