(FOTO) PREDSEDNIK GO NOVI BEOGRAD UGOSTIO SKUPŠTINSKU DELEGACIJU IZ DANILOVGRADA

Predsednik opštine Bojan Bovan primio je juče, 6. novembra, predsednika Skupštine opštine Danilovgrad Velimira Đokovića i članove Odbora za međunarodnu i međuopštinsku saradnju ovog crnogorskog mesta nadomak Podgorice.

Iako dominantno ruralna sredina, kako je istaknuto tokom razgovora, za Danilovgrad bi od velikog značaja bila saradnja sa Novim Beogradom kao jednom od najurbanijih opština u Srbiji.

Bovan je upoznao goste sa nekim od problema i prioriteta u razvoju Novog Beograda, kao i ovlašćenjima koje ova opština ima kao lokalna jedinica Grada Beograda.

-Izgradnja metroa je budućnost Beograda i naše opštine i investicija koja nam definitivno rešava saobraćajni problem, ali uprkos tome što proširujemo saobraćajnice, gde god je to moguće, saobraćajna gužva se nametnula kao najveći problem – rekao je Bovan.

Ubrzanom širenju Novog Beograda i njegovoj izuzetno dobroj povezanosti sa drugim gradovima u Srbiji, znatno je doprinela izgradnja auto-puteva proteklih godina, što je prema rečima Bovana nametnulo i mnogobrojna ekološka pitanja.

-Započeli smo projekte izgradnje gasovoda u naseljima koja nisu pokrivena toplovodnom mrežom, a ozbiljno se bavimo i pitanjem ozelenjavanja Novog Beograda – rekao je predsednik opštine.

On je napomenuo da se u okviru svojih nadležnosti, lokalna uprava uključuje u rešavanje održavanja starih zgrada, od kojih u mnoge nije ulagano od vremena njihove izgradnje šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

-Novi Beograd je otvoren za međunarodnu i međuopštinsku saradnju sa svim opštinama i gradovima, a posebno sa onim državama u kojima živi srpski živalj, tako da ćemo uvek pružiti ruku za poslovnu saradnju ili pobratimstvo – rekao Bovan.

Danilović je istakao da je Danilovgrad ima dobru saobraćajnu vezu sa Podgoricom i aerodromom Golubinci, od kojih je udanjen samo 15 minuta vožnje automobilom, ističući i odlične, ali nedovoljno iskorištene turističke potencijale opštine.

-Pored kulturne i sportske saradnje koje se u ovakvim inicijalnim posetama prve uspostavljaju, za Danilovgrad bi od ogromnog značaja bilo kad bi samo jedna od mnogobrojnih kompanija koje posluju na Novom Beogradu, otvorila kod nas svoje predstavništvo ili pogon – rekao je Đoković.

Pored poziva predsedniku Bovanu da 9. decembra prisustvuje obeležavanju Dana opštine Danilovgrad, gosti i domaćini razmenili su i poklone. Opština Novi Beograd, na dar je dobila ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, svetitelja čije se mošti čuvaju u manastiru Ostrog, podignutom upravo na teritoriji danilovgradske opštine, dok je predsednik Bovan Đokoviću uručio ikonu Belog anđela i „Antologiju srpske hrišćanske priče“.

Delegaciju Odbora za međunarodnu i međuopštinsku saradnju Danilovgrada, pored predsednika Skupštine opštine, činili su predsednik tog odbora Ratko Đurišić kao i članovi Bojan Pavićević i Veselin Savić.

U razgovoru sa gostima iz Danilovgrada u ime opštine Novi Beograd, pored predsednika Bovana, učestvovali su i načelnica opštinske uprave Olivera Višnjić, načelnik Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Vladimir Ugranović i načenik Odeljenja za inspekcijske poslove Nebojša Kuzmanović.

 

Tagovi

Pročitajte još: