(FOTO) Predsednik opštine Novi Beograd otvorio prvenstvo u šahu!

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, otvorio takmičarski dan na 36. Međunarodnom otvorenom prvenstvu u šahu „Trofej Beograda“.

Prestižno nadmetanje u organizaciji Šahovskog saveza Beograda i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Šahovskog saveza Srbije, održava se u zgradi „Borbe“ od 26. novembra do 3. decembra.

Čast da na ovom prestižnom tradicionalnom takmičenju povuče „potez dana“, predsedniku Bovanu pripala je na osnovu njegovog ličnog angažmana, podrške i popularizacije ove igre u novobeogradskim školama u kojima se održava Šahovska Arena sport liga.

-Velika mi je čast što mogu da povučem današnji prvi potez i tako otvorim takmičarski dan, jer Novi Beograd u posledljih godnu dana poklanja izuzetnu pažnju šahu. Partneri smo Arena Channels grup, koja drugi put ove godine organizuje Šahovsku ligu u novobeogradskim osnovnim školama i spremni smo da pružimo pomoć kako šahovskim klubovima tako i svim vidovima sporta, bilo da je reč o školskom sportu ili sportskim klubovima – rekao je Bovan.

Za „Trofej Beograda“ na kom su u proteklih 35 godina učestovali i pobeđivali najveći majstori šaha, ove godine bori se gotovo 200 učesnika iz više od 20 šahovskih federacija.

U prostorijama „Borbe“ na Trgu Nikole Pašića, otvorena je nova sala pod nazivom „Ivo i Gliga“, kao podsećanje na novbelovca Ivu Andrića i šahovskog velemajstora Svetozara Gligorića, jer su kako je prilikom otvaranja rekao direktor turnira Andrija Jorgić, njihove blistave karijere vezane upravo za izdanja tog svojevremeno najuglednijeg izdavačkog preduzeća.

Tagovi

Pročitajte još: