(FOTO) Predsednik opštine Novi Beograd: Veća bezbednost đaka u Vojvođanskoj ulici

U Vojvođanskoj ulici, ispred Osnovne škole „Milan Rakić“ sa obe strane te prometne saobraćajnice, postavljeni su merači brzine sa displejem.

Merači brzine postavljeni su na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Novi Beograd, a na inicijativu roditelja čija deca pohađaju osnovne škole „Milan Rakić“ i „Jovan Sterija Popović“, koja je u neposrednoj blizini Vojvođanske ulice.Predsednik opštine Bojan Bovan, danas se zahvalio Kompaniji „Boš“ (Bosch) koja je donirala sredstva i kupila merače brzine, kao i Javno komunalnom preduzeću „Beograd-put“, čiji radnici su instalirali opremu s obe strane ulice i time doprineli većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece.– Mislim da smo na ovaj način uspeli da utičemo na veću bezbednost u saobraćaju na Novom Beogradu – rekao je predsednik opštine. – Postavljanje merača brzine prva je opomena vozačima i prvi je korak ka povećanju bezbednosti u saobraćaju, a u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, gde god to bude moguće, nastojaćemo da postavimo i kamere. To će podrazumevati detaljniju kontrolu brzine, ali i kažnjavanje vozača koji ne budu poštovali propisanu brzinu vožnje u tim ulicama.

Bovan je naglasio da je postavljanje merača u Vojvođanskoj ulici primer dobre koordinacije građana, institucija i društveno odgovornih kompanija.-Onog trenutka kad je Vojvođanska ulica dobila vezu sa auto putem „Miloš Veliki“, došlo je do značajnije frekvencije saobraćaja i on je postao i nešto brži. Savet za bezbednost saobraćaja opštine Novi Beograd je reagovao na predlog roditelja dece koja idu u dve škole, a Kompanija „Boš“ (Bosch) je odgovorila pozitivno na naš poziv da donira novac za kupovinu merača brzine – rekao je Bovan.

Tagovi

Pročitajte još: