(FOTO) Predsednk GO Novi Beograd otvorio Prvenstvo Srbije u streljaštvu za kadete i mlađe juniore

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, otvorio je danas, 31. marta, u Maloj Areni na Novom Beogradu, Prvenstvo Srbije u streljaštvu za kategorije kadeta – uzrast do 16 godina i za mlađe juniore – do 18 godina.

Organizator takmičenja u gađanju vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem je Streljački klub „Novi Beograd-Ušće“, a pokrovitelj Opština Novi Beograd.

Na ceremoniji otvaranja Bovan je istakao da se GO Novi Beograd opredelila za podršku sportskim klubovima iz različitih sportskih disciplina, ali da ta podrška više ide ka takozvanim malim sportovima, koji su pomalo u senci košarke, fudbala ili odbojke.

-Streljaštvo je naš najtrofejniji olimpijski sport, a o njemu se govori uglavnom kad sa međunarodnih takmičenja naši strelci donosu medalje. Zato smo lako i s radošću odgovorili na molbu Streljačkog kluba „Novi Beograd-Ušće“, da im pomognemo prilikom organizacije današnjeg takmičenja – rekao je Bovan.

On je obećao da će Novi Beograd i ubuduće raditi na popularizaciji sporta, posebno kod mladih.

-Želimo da što veći broj sportova bude dostupan našoj deci, da mogu da odaberu onaj sport za koji imaju najviše talenta, u kom će postići vrhunske rezultate i osvajati medalje, kao što je slučaj i sa streljaštvom – rekao je predsednik opštine.

Bovan je dodao se državno takmičenje u streljaštvu vratilo na Novi Beograd posle 27 godina, da je poslednje prvenstvo Srbije ovde održano 1997. godine, što takođe ukazuje na to da je potrebno održati kontinuitet u podršci tom trofejnom sportu.

Na prvenstvu Srbije učestvuju 43 streljačka kluba, odnosno 246 takmičara. Pre finalnog turnira učesnicima se kratko obratio i predsednik Streljačkog kluba „Novi Beograd-Ušće“ Dalibor Fatić, a promoter takmičenja bila je reprezentativka Srbije i višetruka evropska šampionka u streljaštvu Andrea Arsović.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn