(FOTO) Prevencija bezbednosti motociklista na ulicama Novog Beograda

Ispred zgrade Gradske opštine Novi Beograd, Asocijacija za bezbednost motociklista u saobraćaju održala je juče, 23. aprila, prezentaciju bezbednosti motociklista kao jedne od najugroženijih kategorija vozača.

Prezentaciji je prisustvovao i predsednik opštine Bojan Bovan koji je pozdravljajući učesnike prezentacije istakao da je Gradska opština pre nekoliko dana dobila priznanje Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije kao najaktivnija samouprava u oblasti bezbednosti saobraćaja, te da će ove godine aktivnost lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja biti posebno posvećena motociklistima.

-Najveća smo opština, imamo najveći broj automobila i dosta saobraćajnih nezgoda, ali na sreću ti brojevi nisu toliko tragični i nadam se da neće biti – rekao je Bovan.- Kad je reč o motociklistima, oni su, nažalost, veoma ugroženi. Te nesreće su u velikom procentu sa tragičnim posledicama i već smo ih imali, čim je počela sezona vožnje motocikala – naglasio je predsednik opštine.

Bovan je dodao da će u Savet za bezbednost saobraćaja opštine Novi Beograd koji i sprovodi aktivnosti vezane za prevenciju saobraćajnih nezgoda i unapređenje bezbednosti na ulicama Novog Beograda, dobiti još jednog člana upravo iz Asocijacije za bezbednost motociklista.

Tu asocijaciju u Savetu predstavljaće njen predsednik, dr Vladimir Jevtić.

Tagovi

Pročitajte još: