(FOTO) Priznanje za akciju „Zeleni Novi Beograd“

Predsedniku Gradske opštine Novi Beograd Bojanu Bovanu, direktor JKP „Zelenilo-Beograd“ Dušan Tojagić, uručio je danas Zahvalnicu za doprinos u ozelenjavanju Beograda.

„Zelenilo“ je ove godine postiglo rekord, pa će tako u odnosu na nešto više od 5.000 sadnica, koliko su sadili prethodnih godina, ove sezone Beograd biti bogatiji za čak 17. 114 stabala.

Kad je reč o donatorskim sadnicama, Mirjana Obućinski iz „Zelenila-Beograd“ je naglasila da je u sezoni jesen-zima 2023/2024, kroz različite vrste donatorskih sadnji, posađeno 1.433 stabala u gradu.

Na maloj svečanosti u Parku „Ušće“, pored priznanja koje je „Zelenilo-Beograd“ za učešće u akcijama ozelenjavanja uručilo predstavnicima društveno odgovornih kompanija i ambasada, istaknut je i veliki doprinos Gradske opštine Novi Beograd.

Prema rečima predsednika Bovana, koji je tim povodom sa direktorom Tojagićem zasadio drvo na zelenoj površini pored Bulevara Nikole Tesle, ovo je još jedna potvrda da je akcija „Zeleni Novi Beograd“ postigla svoj cilj.

-Prikupili smo više od sedam miliona dinara koje su kompanije i pojedinci uplatili na namenski račun opštine i od donatorskih sredstava kupili 285 odraslih, „školovanih“ stabala, koja su već počela da listaju i koja će ovog proleća i leta doprineti manjem zagađenju i lepšem izgledu novobeogradskih bulevara – rekao je Bovan.

Predsednik je pozvao kompanije da i dalje uplaćuju novac na namenski račun opštine, jer će akcija „Zeleni Novi Beograd“ u saradnji sa donatorima, građanima i stručnjacima „Zelenila“, biti nastavljena na jesen.

-Nastavićemo misiju oplemenjivanja Novog Beograda kako bi zelenilo održalo balans ubrzanoj stanogradnji i porastu broja automobila na ulicama i kako bismo prostor u kom naši sugrađani najradije porodično borave, učinili još lepšim i zdravijim – rekao je Bovan.

Tagovi

Pročitajte još: