(FOTO) Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u novobeogradskim školama

Gradska opština Novi Beograd danas je bila domaćin sastanka direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine, kao i predstavnika Stanice policije Novi Beograd, povodom sprovođenja Projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Reč je o zajedničkom projektu Ministarstva prosvete Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sastanku u GO Novi Beograd organizovanom pred početak nove školske godine, pristustvovali su i predstavnici Centra za socijalni rad – Odeljenja Novi Beograd.

Starešine policijske stanice predočile su prisutnima način postupanja u slučajevima zaštite učenika, zaposlenih kao i samih školskih objekata na teritoriji Novog Beograda.

Dogovoreno je da policijski službenici u osnovnim i srednjim školama organizuju radionice na prethodno dogovorene teme iz oblasti bezbednog odrastanja.

Projekat “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, usmeren je ka podizanju svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, kao i o načinima podrške ukoliko do nasilja dođe. Neophodno je da deca prepoznaju različite vidove nasilja i diskriminacije, ali i da nauče kako da nenasilno reše konflikte.

Policijski službenici će, takođe, u saradnji sa nastavnicima, sprovesti i edukativne radionice iz oblasti bezbednosti u saobraćaju kao i načinu ponašanja u slučajevima vanrednih situacija.

Predsednik opštine Bojan Bovan, istakao je da će GO Novi Beograd kao i tokom cele prethodne godine, blisko sarađivati sa direktorima škola, kako na polju bezbednosti, tako i na polju rešavanja drugih problema sa kojima se škole suočavaju.

Tagovi

Pročitajte još: