(FOTO) PUBLIKA ODUŠEVLjENA NOVOBEOGRADSKIM LETOM

Tokom petka i subote „Novobeogradsko leto” u organizaciji opštine Novi Beograd i UK „Novobeogradske kulturne mreže” okupilo je veliki broj stanovnika Novog Beograda svih uzrasta, kao i komšije iz drugih opština koje su došle na kej kako bi prisustvovali raznovrsnom scensko- muzičkom programu.

Manifestacija je u petak otvorena izvedbom igara KUD „Talija,” a najmlađi Novobeograđani u popodnevnim časovima uživali su u predstavi „Avantura Kraljevića Marka“. Veče je obeležio veliki koncert pop pevača Saše Kovačevića. U dvočasovnom muzičkom nastupu publika je zajedno sa pevačem u glas pevala najpoznatije pesme „Kako posle nas”, „Ruka za spas” i mnoge druge.

Ove godine pored muzičkog, po prvi put je uveden i sadržaj za najmlađe pod nazivom „Zona za decu” koja je obuhvatala dvorac na naduvavanje u znaku crtanog filma „Patrolne šape“, trambolinu i animatore. Deca su na šetalištu imale priliku da isprobaju sve popularnije kreativno crtanje po licu.

Predsednica opštine Ivana Nikolić rekla je da su roditelji pozdravili ovogodišnju novinu kada je reč o posebnom sadržaju za decu.

„Razgovarala sam sa sugrađanima i rekli su mi da su zadovoljni programom, što znači da radimo pravu stvar. Takođe iskazali su svoje želje i sugestije za naredne događaje, a na nama je da ih saslušamo i u skladu sa mogućnostima realizujemo. U narednom periodu trudićemo se da ovakvih sadržaja bude što više jer nam je veoma važno da kultura bude dostupna svima“, rekla je Nikolić.

Drugog dana priređena je predstava „Peđolino, Ceca i deca”, koja je ispraćena ovacijama publike. Sunčano popodne obogaćeno je i interesantnim nastupom umetnice Zoe Kida pod nazivom „Muzika za decu“. Izvedbe je na sceni u ulozi moderatora najavljivala glumica Danica Todorović koja živi u našoj opštini i godinama aktivno učestvuje u njenom kulturnom životu.

Subotnje veče pored reke obeležio je nastup „Tropiko benda”. Publika je pevala i igrala uz njihove najpoznatije hitove kao što su „Sve moje zore“ i „Zauvek tvoj“. Izuzetno dobroj atmosferi doprineli su muzičari i frontmen koji su dali sve od sebe da nastup bude za pamćenje, pa tako nisu štedeli ni instrumente, a ni glas. Njihovim nastupom završen je događaj koji je poslednjeg avgustovskog vikenda promovisao stvaralaštvo naše opštine.

Tagovi

Pročitajte još: