(FOTO) „Sadiša“ obradovao decu vrtića „Petlić“ na Novom Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović i generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević posetili su danas vrtić „Petlić” na Novom Beogradu gde su, u okviru akcije Fonda za decu i mlade „Gnezdo”, donirali mališanima jelku sa busenom i potom je s decom okitili za Novu godinu.
U istom vrtiću na Novom Beogradu presađeno je odraslo stablo kuglastog bagrema.

– Stablo je presađeno specijalnom mašinom za presađivanje odraslih formi stabala, popularnim „Sadišom”. Samo tokom jeseni smo na ovaj način presadili i spasili 105 odraslih stabala. Kupovinom ove mašine Grad Beograd će na hiljade stabala spasiti i tako znatno doprineti očuvanju životne sredine – rekao je Vesić.
Vesić je istakao da će u okviru akcije Fonda „Gnezdo” za svaku predškolsku ustanovu u prestonici biti poklonjeno ukupno 307 jelki sa busenom.

– Poenta je da deca za Novu godinu okite jelku a potom je uz pomoć „Zelenila” presade u dvorište vrtića. Deca će ih zalivati i čuvati i tako od malih nogu naučiti kako se čuva životna sredina – kazao je zamenik gradonačelnika.

Tagovi

Pročitajte još: