(FOTO) Šapić: Sportski kompleks sa bazenima na Novom Beogradu biće najlepši i najsadržajniji u ovom delu Evrope

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas sportske terene na Bežanijskoj kosi i najavio da će ovde biti izgrađen sportski centar kakav ne postoji u ovom delu Evrope.

On je podsetio da je Grad Beograd pre nekoliko meseci sa Vladom Republike Srbije napravio dogovor da ovi tereni pripadnu Gradu Beogradu, kako bi konačno buli uređeni i izgledali onako kako im to i dolikuje.

– Ovo treba da bude mesto na kome će da se skupljaju ne samo profesionalni sportisti nego i svi građani Beograda, kao i rekreativci – rekao je Šapić, dodavši da je Grad Beograd pre nekoliko meseci ovde otvorio i Beogradski zavod za sport i medicinu sporta.

Prema njegovim rečima, ideja je da ovo bude mesto gde će se nalaziti multifunkcionalni teren sa veštačkom travom na kome mogu da se upražnjavaju različiti sportovi, a pre svega fudbal i ragbi. Pored atletske staze, gde mogu da se održavaju i zvanična takmičenja u atletici, imaćemo teniske, košarkaške, padel i rukometne terene, a postoji predlog u idejnom rešenju da se grade i otvoreni bazeni, rekao je Šapić.

Naglasio je da će ovo biti sportski centar kakav ne postoji u ovom delu Evrope, sa centralnim objektom koji će biti Beogradski zavod za sport i medicinu sporta, u kome će sva beogradska deca moći da se pregledaju i testiraju. Nema razloga da, pored Pokrajinskog i Republičkog zavoda, ne postoji i Beogradski zavod.

– Izuzetno sam uzbuđen zbog ovoga jer smo mnogo energije potrošili da rešimo prelazak imovine na Grad Beograd, kako bismo bili u stanju da od ovog prostora napravimo ono što mu i dolikuje. To isto ćemo da uradimo sa Sportskim centrom „11. april” i bazenima. U ovom delu grada, koji dobro poznajem i u kom sam odrastao, ovo je jedina lokacija koja je opredeljena za sport. Dobro je što je Grad Beograd ovo opredelio za sport i što ovde neće biti zgrada. Ranije su postojale razne dezinformacije o ovom prostoru, ali ovde se neće graditi ništa. Ovde će biti sportski tereni i sportska igrališta koja će biti na ponos svih nas – rekao je on.

Prema njegovim rečima, očekuje se da idejni projekat bude završen sledeće godine i da se krajem godine krene u njegovu realizaciju.

– U planu je da u ovom delu grada zajedno sa drugim bazenima imamo ukupno pet zatvorenih i tri otvorena bazena, koja će biti proširena. Ovaj deo grada ne pokriva samo Novi Beograd već i Surčin i veći deo Čukarice, zbog povezanosti preko Mosta na Adi, kao i ceo Zemun. Siguran sam da će ovaj kompleks sportskih terena sa bazenima biti najlepši i najsadržajniji kompleks u ovom delu Evrope, ako ne i šire – zaključio je Šapić.

Tagovi

Pročitajte još: