(FOTO) Saradnja sa Pokretom Treće doba za kvalitetniji život najstarijih na Novom Beogradu

Opština Novi Beograd nastojaće i dalje da svojim najstarijim sugrađanima obezbedi kvalitetna druženja, bogatije kulturno-umetničke i edukativne programe i prisustvo u društvenoj zajednici – izjavila je direktorka Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ Milka Milovanović Minić, prilikom potpisivanja Protokola o saradnji sa Pokretom Treće doba.

U ime Pokreta Treće doba Beograda, protokol je 24. januara, u prostorijama opštine potpisao predsednik Vladimir Jestratijević.

– Republika Srbija deli sudbinu okruženja i cele Evrope kada su u pitanju demografski podaci o broju populacije naših najstarijih sugrađana. Nedavni popis pokazuje da je svaki peti stanovnik stariji od 65 godina – dodala je Milovanović Minić.

Ona je naglasila da starost često donosi usamljenost i nedostatak fizičke aktivnosti, te da će pored onog što opština Novi Beograd već čini za najstarije, organizovanjem niza besplatnih programa, to činiti i posredsvom zajedničkih akvitnosti Centra i Pokreta, što, kako je istakla, doprinosi smanjivanju rizika od depresije, demencije ili psihosomatskih oboljenja, karakterističnih za treće životno doba

Vladimir Jestratijević je istakao da Pokret čine mnogobrojni volonteri i entuzijasti, te da će kroz saradnju sa opštinom Novi Beograd raditi na pokretanju mnogih tema, od očuvanja zdrave životne sredine i tradicije do organizovanja manifestacija sa najmlađima.

Prilikom potpisivanja protokola najavljeno je i „Drugo poselo trećeg doba“, manifestacija koja će bidi organizovana 14. februara 2024. godine u 18 sati u velikoj sali Doma omladine u Beogradu.

Reč je o kulturno-umetničkoj priredbi na kojoj će između ostalih učestvovati dečji hor, zdravičari, glumci, plesne grupe, vokalni solisti, studenati Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

Ulaz za sve učesnike i posetioce će biti besplatan.

Tagovi

Pročitajte još: