(FOTO) Snežana je živa legenda novobeogradskog Studenjaka: 25 godina dočekuje i ispraća generacije studenata, zna i gde se zaposle

Snežana Marković već 25 godina radi u Domu kulture Studentski grad * Ispratila je generacije lekara, pravnika i ekonomista.

Snežana Marković već 25 godina radi u Domu kulture Studentski grad. Ispratila je generacije lekara, pravnika i ekonomista. Studentima je najdraža osoba, jer zna da ih ohrabri pred ispit, ali i opomene kada je vreme za pauzu. Često im, dok uče u čitaonici, donese kafu, sok ili im jednostavno kaže po koju lepu reč.

Ig. serbialive beograd

– Sneža je prava živa legenda, stvarno mi je drago što sam imala prilike da je upoznam, zaista unese neku vedrinu i energiju i zaista znači u momentima kad vam kod ne radi 10 sati za redom ili ne možete da pronađete grešku. Zaista znači svaka podrška i baš je onako naša moralna gromada – kaže studentkinja Nastasja Avramović.

Studentkinja Marija Japundžić rekla je da je upoznala Snežu pre nekoliko dana i da je divna žena, navodi autorka teksta Jelena Baranin na portalu RTS.

– Došla sam ovde, htela sam da naručim kafu, nije radio aparat, Sneža je istog trenutka došla ponudila mi je kafu, sok, šta god želim, osećala sam se kao da sam kod kuće – dodaje Marija.

Iako o sebi priča vrlo skromno, studente Sneža samo hvali.

– Ti ljudi zaslužuju pažnju, poštovanje, ja sam sa njima ostala prijatelj – to je prijateljstvo, ali je na prvom mestu poštovanje. Ja u stvari ceo svoj radni vek dobijam nagrade, od tih divnih studenata i pozitivnu energiju njihovu i ja njih mnogo volim – navodi knjižnjičar u Domu kulture „Studentski grad“ Snežana Marković.

Studenti medicine, kaže Snežana, zadržavaju se najdruže, jer se posle završenih osnovnih studija, vrate da u ovoj čitaonici spreme i specijalistički ispit. Jedan od njih je i Andrej Milićević.

— Sve najbolje imam da kažem o Sneži, nema lepšeg osećaja kada učim ovde i kada nam donese kafu, sok, vodu, šta god, tako da stvarno nemam reči, predivna žena – poručuje Andrej Milićević.

Žuri kući da priča o studentima
Na pitanje ko je Sneža kada zaključa čitaonicu, odgovara da žuri kući da stigne porodici.

– I kada dođem kući ja onda ispričam šta se desilo. Kažem suprugu – zamisli taj student je polagao ispit, oborio ispit zbog 9, kaže da mu je mnogo bitno, kraj je studija – ističe Sneža.

A porodica se svakoga dana širi. Tako Snežana doživljava one koji joj boje svaki dan. Pamti i kada su kolokvijumi, koji ispit je kome ostao. Zna i gde rade svi koji su za tri decenije njene karijere završili fakultete. Mnogi je od njih posete samo da zajedno popiju kafu, natenane.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: