(FOTO) SREĐENA PIJACA „STARI MERKATOR“ NA NOVOM BEOGRADU!

JKP „Beogradske pijace“ Beograd je završilo revitalizaciju pijace „Stari Merkator“, površine preko 2000 m2. Cilj revitalizacije je bio da se pijačni uslovi prodaje unaprede i modernizuju, kako za zakupce, tako i za građane Novog Beograda. Revitalizacija pijace „Stari merkator“ podrazumevala je zamenu kompletne krovne obloge na pijaci, odnosno postavljanje 800 m2 novih stakala, kompletno je urađen pijačni plato, površine 1200 m2. Postavljena je nova pijačna oprema sa 144 tezge, sređeni su lokali koji se nalaze unutar pijace, kompletna krovna konstrukcija je renovirana (farbanje i odmašćivanje čelične konstrukcije, zamena opšivki, limova), postavljene su nove vodovodne i kanalizacione cevi. Na svim ulazima u pijacu postavljeno je 7 automatskih vrata, urađena je nova ventilacija i cela pijaca je klimatizovana. Svi zakupci sa donjeg nivoa su prebačeni na gornji nivo pijace. Ugrađena je nova spoljna stolarija, dezinfikovani su i okrečeni svi zidovi i plafoni unutar pijčnog dela, površine preko 2500 m2, postavljeno je preko 400 m2 novih keramičkih pločica i uređeni su svi kancelarijski prostori. U sklopu pijace „Stari Merkator“, tačnije ispred, pravi se poseban deo gde će biti smeštena cvetna pijaca, tako da će potrošači od sada pored redovne nabavke svežih i visokokvalitetnih namirnica, moći da pazare i cveće.

JKP „Beogradske pijace“ Beograd je u saradnji sa gradskom opštinom Novi Beograd, javnim preduzećima „Beograd put“ i „Zelenilo Beograd“, završilo radove na uređenju prostora ispred pijace „Stari Merkator“. Asfaltirano je 900 m2 pešačke staze, postavljena je pijačna oprema sa 40 novih bokseva, tako da su sva lica koja su vršila prodaju nesmetano nastavila sa radom, samo u lepšem i boljem ambijentu. Postavljeno je 280 m nove zaštitne ograde između dela zelene i javne saobraćajne površine na kojoj se nalaze novi boksevi. Kako bi osiguralo bezbednu prodaju, JKP „Beogradske pijace“ postavilo je ispred pijace „Stari Merkator“ nove bezbednosne kamere.

Uređenje prostora, odnosno dela javne saobraćajne površine ispred pijace „Stari Merkator“ i postavljanje nove pijačne opreme, doprinelo je da ceo prostor dobije sasvim drugačiji moderniji i uniformisan izgled, kakav zaslužuje jedan od glavnih centara Novog Beograda. Zakupci naglašavaju da su izuzetno zadovoljni jer sada imaju adekvatnije uslove rada, kako za sebe tako i za robu koji izlažu, a kupci bolje uslove kupovine. Jednostavno, sve je na jednom mestu, u nizu, pregledno, moderno, uz samu pijacu, a ono što je važno jeste da neko o zakupcima brine.

Tagovi

Pročitajte još: