(FOTO) Stanari bloka 19a, u subotu, 24. februara, u akciji „Za zeleni Novi Beograd“

Stanari bloka 19a, u subotu 24. februra, u 10 časova, priključiće se akciji Gradske opštine „Za Zeleni Novi Beograd“.

Na osnovu plana koji je kao i do sada sačinjen u partnerstvu sa JKP „Zelenilo Beograd“, na tri velike zelene površine u okviru tog bloka biće zasađena ukupno 22 stabla mukinje. Reč je drveću koje zahvaljujući jakom korenu dobro uspeva u različitim vrstama zemljišta, a njegova krošnja svrstava ga u ukrasno bilje.

Na namenski račun za ozelenjavanje opštine koji je otvoren početkom decembra prošle godine, donaciju je shodno svojim mogućnostima, uplatilo više od 70 stanara, od kojih će se većina okupiti u subotu, u Dečijem parku bloka 19 a.

S obzirom na to da su oivičeni velikim saobraćajnicama i da žive u blizini mosta „Gazela“, u pozivu da se priključe akciji ozelenjavanja, upućenom GO Novi Beograd, stanari su naveli da žele da budu primer zdravog urbanog života unutar „zelenih zidova“ koji će ih šititi od buke i zagađenja.

Takođe, kako su istakli, žele da njihov blok ponovo postane reprezentativan, ne samo u smislu lokacije i infrastrukture, već i u pogledu dobre kooperacije građana i nadležnih institucija.

Tagovi

Pročitajte još: