(FOTO) STANOVNICI OVOG NOVOBEOGRADSKOG NASELJA MUKU MUČE SA BAHATIM VOZAČIMA: Ugrožena je i bezbednost dece

Nakon što smo danas na našem instagram profili objavili story na kome se vidi bahati vozač kako je parkirao svoj automobil na sred parka u kome se igraju deca, tik uz ljuljašku, javila nam se stanovnica ovog naselja i poslala poruku koju ćemo vam u celosti preneti. Naime, izgleda da ovo nije izolovani incident, već je ovde reč o sasvim „normalnom“ parkiranju kada je ovo novobeorgadsko naselje u pitanju, i da vozači koriste ovaj park u svrhu parkiranja već godinama i time ne samo da oštećuju infrastrukturu već i ugrožavaju živote dece koja u ovom parku provode većinu svog slobodnog vremena.

Prenosimo poruku naše sugrađanke u celosti:

Poštovani,

Javljam se povodom objave parkiranog automobila u parku.
Ovaj park nalazi se izmedju ulaza u ulicama Ismeta Mujezinovića 13-21 (neparni brojevi) i Ljubinke Bobić 16-24 (parni brojevi), Bežanijska Kosa.

Mi se sa ovim problemom borimo godinama.

Ono što se ne vidi na slici koju ste objavili je da se do parka se dolazi kroz prolaz koji onemogućava dobru preglednost a izlazi direktno na stazu kojom se deca kreću i jure.

Pored prolaza, vozila parkiraju i okreću u samom parku gde ponovo imamo slabu preglednost i ugrožavanje dece jer je, kao što znate, dete od 3-4 godine visoko do 110cm što ga automatski stavlja u mrtav ugao prilikom voznje u rikverc.

Napominjem da se kritične situacije dešavaju na dnevnom nivou a pod njima mislimo na vozilo koje u punom gasu prodje detetu od 2 godine na 10tak santimetara od glave, na situacije u kojima majke skaču i viču na vozače koji vožnjom u rikverc idu direktno na dete i slično.

U attach-u saljem slike prilaza i parka na kojima i sami možete videti o čemu se radi a i uočiti znak za zabranu saobraćaja u oba smera.

Pored problema ugrožavanja dečijih života koji smatram apsolutnim prioritetom u ovome što pišem, postoji i problem pucanja vodovodnih cevi.
U poslednjih par godina, imali smo tri ozbiljne intervencije Beogradskog vodovoda i kanalizacije (zamena kompletnih cevi ispod tri, na slikama vidljive šahte iznad kojih vozila prolaze).

Naspram svega napisanog, blato, uništavanje trave i cveća, udubljenja u parku u delu gde su parkirana vozila i uništavanje kaldrme zvuče zaista zanemarljivo.

Mi godinama pišemo svim gradskim službama i molimo da, onaj čija je to nadležnost, postavi rampu na ulazu u park ali, do sad, kao što možete videti, nismo imali uspeha.

Eto, to je tužna priča našeg parka a Vi sačuvajte ovaj tekst pa kad se desi katastrofa da se niko ne pita šta se desilo.

Ukoliko bilo ko ima predlog šta uraditi, molim da javi. Sami ne možemo da postavimo rampu jer je u pitanju protiv-požarni put, dakle treba nam dozvola gradskih institucija.

Tagovi

Pročitajte još: