(FOTO) Sve veći krug partnera i prijatelja akcije „Za zeleni Novi Beograd“

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan,izjavio je danas da se raduje što je krug partnera i prijatelja akcije „Za zeleni Novi Beograd“ sve veći,te da je za veoma kratko vreme prikupljeno više od četiri miliona namenskih sredstava za kupovinu sadnica.

Akcija „Za zeleni Novi Beograd“ koju je Gradska opština pokrenula početkom decembra u saradnji sa JKP „Zelenilo-Beograd“, nastavljena je danas, 14. februara, sadnjom 80 odraslih stabala lipe i javora duž Bulevara Zorana Đinđića i Omladinskih brigada.

– Želju da živimo u lepšoj i zdravijoj sredini prihvatile su mnoge firme sa sedištem u Beogradu, među kojima je i Fondacija „Polimark“ koja je kupila sadnice za današnju sadnju u iznosu većem od dva miliona dinara, ali i najmanji iznos je veoma značajan i predstavlja dodatni list na drvoredima u kojima ćemo već ovog proleća svi uživati – rekao je Bovan.

Akcija „Za zeleni Novi Beograd“ počela je u Bulevaru Nikole Tesle. Prema planu koje je sačinilo JKP „Zelenilo Beograd“, do sada je pored najprometnijih saobaćajnica, gde su i izvori zagađenja najveći,posađeno više od 150 odraslih stabala.

Akciji u Bulevaru Zorana Đinđića prisustvovali su direktor Sektora za održavanje javnih zelenih površina JKP „Zelenilo- Beograd“ Dražen Tica, kao i donatori iz „Polimarka“, Biljana i Vojin Starčević.

Pored zahvalnosti velikim donatorima, Bovan je nagalsio da se u projektu ozelenjavanja najveće gradske opštine ne zanemaruje nijedan predlog, niti sugestija Novobeograđana.

-Na poziv stanarke bloka 30 Marioje Jović, na mestu starih odsečenih stabala, sada se nalaze tri mlada bora, a stižu nam i pozivi građana koji su se komšijski organizovali, pa ćemo tako u brloku 19 a, po broju učensika uskoro imati najmasovniju akciju ozelenjavanja Novog Beograda – najavio je Bovan.

Tagovi

Pročitajte još: