(FOTO) Tribina „Na maturu bez automobila“ u sali opštine Novi Beograd

Za maturante novobeogradskih srednjih škola u sali 1 Gradske opštine Novi Beograd, danas je u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Novi Beograd, održana tribina „Na maturu bez automobila“.

Reč je o značajnoj kampanji kojom se mladima u Srbiji skreće pažnja na rizična ponašanja u saobraćaju i načinu da te rizike izbegnu i sačuvaju svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju. Kampanja je pokrenuta 2014. godine, posle velike tragedije u Kragujevcu 2013. godine u kojoj je, vraćajući se sa maturske večeri, stradala grupa maturanata.

Tribini je prisustvovalo stotinak novobeogradskih maturanata koje je u uvodnoj reči pozdravio predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, a na učenike je najsnažniji utisak ostavila novinarka Dea Đurđević, koja je govorila o ličnom iskustvu preživljavanja saobračajne nesreće, kao i obraćanje Nikole Miljkovića, najmlađeg šampiona Evrope na brdskim stazama za 2016. godinu.

Kao uspešan automobilista koji je karijeru započeo 2005. godine, Miljković je mladima poručio da se u svim prilikama, bilo da je reč o trkačkim stazama ili saobraćaju, moraju poštovati pravila i vožnja prilagoditi uslovima na stazi ili putu.

Proslava mature za mnogobrojne mlade ljude često je neka vrsta opravdanja za prvo pijanstvo, a brza vožnja, vožnja bez pojasa, nekorišćenje kacige i upotreba alkohola pre sedanja za volan, mogu da promene život iz korena, istakli su predstavnici Agencije za saobraćaj.

Svi govornici bili su decidni u preporuci maturantima, da ih na jednu od najznačajnijih proslava u životu, voze roditelji, prijatelji ili da koriste taksi prevoz

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn