(FOTO) U dve akcije „Zeleni Novi Beograd“, zasađeno još 70 stabala

Gradska opština Novi Beograd i partneri opštine, JKP „Zelenilo-Beograd“, juče su sa donatorima akcije „Zeleni Novi Beograd“ zasadili ukupno 70 odraslih sadnica i to 35 stabala u Bulevaru Zorana Đinđića i isto toliko u Parku „Ušće“.

U akciji su učestvovali rukovodioci i volonteri Otp banke Srbija, koja je donirala kupovinu sadnica u Bulevaru Zorana Đinđića i Coca-Cola HBC Srbija, uz čiju pomoć je nikao novi drvored od 35 stabala duž obale reke Save, od Brankovog mosta ka hotelu „Jugoslavija“.

 

Današnjom sadnjom, prema rečima predsednika opštine Bojana Bovana, privedna je kraju prva faza akcije „Zeleni Novi Beogrd“ u kojoj je zasađeno ukupno 285 odtraslih stabla koja će vrlo brzo da ozelene i da na mestima gde je zagađenje najveće, duž saobraćajnica, daju dodatni kiseonik.

-Zaokružili smo jedan dobar proces. Mnogo kompanija se javilo od decembra prošle godine kada je akcija krenula. Bili smo usmereni pre svega na popunjavanje drvoreda takozvanim školovanim sadnicama, a u oktobru, kad nastavimo sadnju i kad vrmenske prilike to dozvole, malo više ćemo se okrenuti i na ozelenjavanje blokova na osnovu onog što su nam sugerisali sugrađani – izjavio je Bovan.

On je izrazio očekivanje da će zainteresovanost kompanija koje su do sada kupile sadnice ili uplatile novac na namenski račun opštine za akciju, biti podsticaj i drugima da podrže „Zeleni Novi Beograd“.

Jedno od stabala u Bulevaru Zorana Đinđića 50-a-b, Bovan je zasadio sa izvršnim direktorom Otp banke Srbija Predragom Mihajlovićem.

-Ulica Zorana Đinđića je proširena, dobila je još dve trake, pa se u skladu sa promenom izgleda bulevara, ukazala i potreba da vratimo drveće koje je tu bilo – rekao je Bovan, zahvaljujući se Otp banci, koja je dala doprinos akciji „Zeleni Novi Beograd“.

Bovan je istakao da su predstavnici te banke ovu lokaciju predložili zbog svojih zeposlenih, da bi imali lepši prostor ispred jedne od svojih poslovnica, ali i na korist Novobeograđana, a sve se podudarilo i sa preporukama „Zelenila- Beograd“, koje je predlagalo gde i šta može da se sadi.

Mihajlović je istakao da ova banka učestvuje u održavanju i zaštiti životne sredine kroz kredite kompanijama čiji projekti povoljno utiču na očuvanje životne sredine, ali i kroz akcije kakvu je pokrenula Opština Novi Beograd.

-Naš cilj i zadovoljstvo je da učestvujemo u ozeleljavanju Novog Beograda. Sve što smo danas posadili doprinosi zdravijoj, čistijoj i zelenijoj životnoj sredini. Ozeleneli smo i našu terasu koja gleda na bulevar, a uostalom, i naša korporativna boja je zelena – rekao je Mihajlović.

Istog dana predsednik Bovan je zasadio i jedno od 35 stabala duž obale reke Save u blizini Muzeja savremene umetnosti, sa generalnim direktorom Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Svetislavom Atanasovim i zaposlenima u ovoj kompaniji.

-Drago nam je da smo deo akcije „Zeleni Novi Beograd“, jer smo svesni važnosti svakog posađenog stabla. Danas smo ovde povezali našu ljubav prema prirodi, ali i prema volontiranju, jer su naši zaposleni takođe učestvovali u sađenju. Ovo je još jedan primer kako kroz sinergiju i partnerstvo različitih sektora, pravimo pozitivne promene za celu zajednicu – rekao je Atanasov.

Tagovi

Pročitajte još: