(FOTO) U GO Novi Beoograd obeležena 76. godišnjice Zavoda za zaštitu prirode i Dana Planete

Povodom obeležavanja 76. godišnjice Zavoda za zaštitu prirode i Dana Planete, 24. aprila organizovana je proslava na kojoj su se okupili zaposleni Zavoda, predstavnici ministarstava, opštine Novi Beograd, institucija i organizacija koje sarađuju sa ovom ustanovom.

Svečanost je otvorila v.d. direktora Zavoda, Marina Šibalić rekavši da se navršava 76 godina institucionalne zaštite prirode Srbije, koja je počela 1948. godine zaštitom Velike i Male Ripaljke kod Sokobanje, da bi danas imali 473 zaštićena prirodna dobra različitih kategorija na celokupnoj teritoriji naše države .
Ispred opštine Novi Beograd svečanom događaju prisustvovala je direktorka opštinskog Centra za brigu o deci, starima i osobama sa invaliditetom ”Novi Beograd“, Milka Milovanović Minić.
U ime predsednika opštine Novi Beograd, Bojana Bovana ona je čestitala Dan ustanove i poželela puno uspeha u budućem radu direktorki i svim zaposlenima zahvalivši se na dosadašnjoj saradnji sa ovom značajnom ustanovom kada je u pitanju promocija značaja ozelenjavanja Novog Beograda najmlađima i zajednici.

 

Tagovi

Pročitajte još: