(FOTO) U opštini Novi Beograd potpisan Protokol Briga o deci i kroz saradnju sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija

Opštinski Centsr za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ proširio je krug podrške mladima sa poremećajem u društvenom ponašanju, kao i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja, kroz Protokol o saradnji sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija.

U zgradi Opštine Novi Beograd, u ponedeljak 18. marta, Protokol o saradnji potpisale su direktorka Centra Milka Milovanović Minić i direktorka Fondacije Vesna Mraković.

Protokol podrazumeva zajednički rad sa što većim brojem dece, mladih i porodica u riziku, kroz inovativne usluge, programe i aktivnosti usmerene ka socijalnoj inkluziji i osnaživanju dece i mladih iz ranjivih kategorija.

Današnja porodica, kako je istakla direktorka Centra, suočava sa velikim izazovima, pa su organizacije civilnog društva veoma važni partneri koji znanjem i ljudskim resursima u značajnoj meri mogu doprineti da pomoć dobije najveći broj građana.– Cilj nam je da na najbolji način iskoristimo lokalne resurse i doprinesemo uspostavljanju modela podrške mladima koji odgovara potrebama urbane sredine, najveće opštine u regionu, Novog Beograda, kao i svih ostalih beogradskih opština – istakla je Milovanović Minić.

Vesna Mraković je naglasila da svako dete ima pravo i treba da odrasta u svojoj porodici, koja je u stanju da obezbedi uslove za bezbedan život i razvoj, te da ova organizacija kroz različite programe pruža pomoć roditeljima da prevaziđu životne izazove kako bi porodica ostala na okupu.

-Pomažemo i mladima iz alternativne brige ili ugroženih porodica da se uspešno osamostale i zaposle – rekla je Mraković, dodajući da će saradnja sa Centrom u tom pogledu doprineti da efekti tog rada budu veći.

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn