(FOTO) U opštini Novi Beograd potpisan Protokol Briga o deci i kroz saradnju sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija

Opštinski Centsr za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ proširio je krug podrške mladima sa poremećajem u društvenom ponašanju, kao i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja, kroz Protokol o saradnji sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija.

U zgradi Opštine Novi Beograd, u ponedeljak 18. marta, Protokol o saradnji potpisale su direktorka Centra Milka Milovanović Minić i direktorka Fondacije Vesna Mraković.

Protokol podrazumeva zajednički rad sa što većim brojem dece, mladih i porodica u riziku, kroz inovativne usluge, programe i aktivnosti usmerene ka socijalnoj inkluziji i osnaživanju dece i mladih iz ranjivih kategorija.

Današnja porodica, kako je istakla direktorka Centra, suočava sa velikim izazovima, pa su organizacije civilnog društva veoma važni partneri koji znanjem i ljudskim resursima u značajnoj meri mogu doprineti da pomoć dobije najveći broj građana.– Cilj nam je da na najbolji način iskoristimo lokalne resurse i doprinesemo uspostavljanju modela podrške mladima koji odgovara potrebama urbane sredine, najveće opštine u regionu, Novog Beograda, kao i svih ostalih beogradskih opština – istakla je Milovanović Minić.

Vesna Mraković je naglasila da svako dete ima pravo i treba da odrasta u svojoj porodici, koja je u stanju da obezbedi uslove za bezbedan život i razvoj, te da ova organizacija kroz različite programe pruža pomoć roditeljima da prevaziđu životne izazove kako bi porodica ostala na okupu.

-Pomažemo i mladima iz alternativne brige ili ugroženih porodica da se uspešno osamostale i zaposle – rekla je Mraković, dodajući da će saradnja sa Centrom u tom pogledu doprineti da efekti tog rada budu veći.

Tagovi

Pročitajte još: