(FOTO) U OVOM DELU NOVOG BEOGRADA USKORO NEĆE BITI NI JEDAN SPLAV

Šapić je podsetio da je prethodno na Savskom šetalištu izlicitirano 28 lokacija.

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Park „Ušće” i najavio da se od Bankovog mosta do ušća Save u Dunav više se neće nalaziti ni jedan plovni objekat.

Foto: Beoinfo

– Sa ovog mesta sa kojeg se najlepše vidi Kalemegdanska tvrđava, odnosno od Brankovog mosta do Ušća više neće nalaziti ni jedan splav. Za preostalih 17 lokacija, biće raspisana nova licitacija u naredne dve do tri sedmice, a u skladu zakonskim rokom. Verujem da će i te lokacije biti izlicitirane, kao što je urađeno za 35 lokacija na ovom potezu – naveo je Šapić.

On je podsetio da je prethodno na Savskom šetalištu izlicitirano 28 lokacija, dok je od Brankovog mosta do Zemunskog keja predviđena 51 lokacija za plovne objekte.

Kada je reč o daljem uređenju parka Ušće, Šapić je istakao da u blizini Muzeja savremene umetnosti treba da se gradi i Prirodnjački muzej.

– Za izgradnju Skejt parka, za koji sam obećao da ćemo izgraditi u toku ovog mandata, i dalje čekamo projekat od njihove krovne organizacije – Skejtbord saveza. Želja nam je da napravimo teren koji će ispunjavati uslove za održavanje evropskih i svetskih takmičenja u toj disciplini. Za sada imamo idejno rešenje i čekamo detaljan projekat kako bi smo budući skejt park, koji će biti jedinstven u ovom delu Evrope, uklopili u ambijent parka Ušća – najavio je Šapić.

Podsetio da je u parku Ušće u planu i postavka Panoramskog točka, za koji je usvojeno plansko rešenje s tim da treba da se odabere adekvatna lokacija.

– Cilj nam je da park Ušće, koji se nalazi na najlepšoj lokaciji, obogatimo sadržajem koji će privući mnogo veći broj naših sugrađana. Primarno je da se uklone nelegalni plutajući objekti. Kada se završi sa licitacijama, Grad pokreće obezbeđivanje infrastrukture za svaki legalni plutajući objekat. Rešenja o uklanjanju, a u nekim slučajevima i Rešenja o izvršenju su već podeljena, što nas u pravno-formalnom smislu više ne sprečeva da krenemo u njenu realizaciju. Na Savskom šetalištu je do danas uklonjeno 38 plovnih objekata, dok ih je ostalo za uklanjanje njih 37. Uz sve muke i probleme završićemo posao kako smo i naumili i konačno srediti obale reka. Imaćemo splavove koji su uređeni, unificirani i čisti, sa perčišćivačima otpadnih voda i sa kontrolisanom bukom – zaključio je Šapić.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn