(FOTO) U toku Arena sport Šahovska liga novobeogradskih osnovaca

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, posetio je novobeogradske đake, učesnike Arena sport Šahovske lige, na turnirima koji su u subotu, 19. novembra, organizovani za osnovne škole „Borislav Pekić“ i „Dragan Lukić“.

Arena sport Liga osnovnih škola Novog Beograda u šahu, počela je 29. oktobra i trajaće do 23. decembra 2023. godine.

Ligu čini 16 osnovnih škola sa teritorije opštine Novi Beograd, a do 23. decembra i finalnog takmičenja u OŠ „Mladost“, svaka škola biće domaćin jednom turniru. Partije se igraju na profesionalnom nivou, uz tempo od 20 minuta po igraču. Učestvuju podjednako i dečaci i devojčice, a takmičari su raspoređeni u dve kategorije, shodno školskom uzrastu.

– Šah je poslednjih decenija nepravedno zapostavljen sport i zaslužuje povratak u osnovne škole – rekao je predsednik Bovan, čestitajući osnovcima na dobrom odzivu.

On je naglasio da Gradska opština Novi Beograd, pružajući podršku školskom sportu, nastavlja da promoviše zdrav stil života i pravilno usmeravanje dece i omladine, u ovom slučaju ka učenju izuzetno zanimljive misaone igre koja je veoma popularna kod starijih generacija.

-Drago nam je da školski sport promovišu i podržavaju i društveno odgovorne kompanije – naglasio je Bovan.

Arena sport je pored medijske promocije šaha među osnovcima za pobednike Šahovske lige obezbedila pehare i medalje, a za škole koje budu ekipno najbolje, šahovske garniture i digitalne satove za šah.

Ova kompanija je proletos takođe organizovala turnir i svakoj školi poklonila po pet šahovskih garnitura, na kojima se ove jeseni igra Liga.

Tagovi

Pročitajte još: