(FOTO) U toku Arena sport Šahovska liga novobeogradskih osnovaca

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, posetio je novobeogradske đake, učesnike Arena sport Šahovske lige, na turnirima koji su u subotu, 19. novembra, organizovani za osnovne škole „Borislav Pekić“ i „Dragan Lukić“.

Arena sport Liga osnovnih škola Novog Beograda u šahu, počela je 29. oktobra i trajaće do 23. decembra 2023. godine.

Ligu čini 16 osnovnih škola sa teritorije opštine Novi Beograd, a do 23. decembra i finalnog takmičenja u OŠ „Mladost“, svaka škola biće domaćin jednom turniru. Partije se igraju na profesionalnom nivou, uz tempo od 20 minuta po igraču. Učestvuju podjednako i dečaci i devojčice, a takmičari su raspoređeni u dve kategorije, shodno školskom uzrastu.

– Šah je poslednjih decenija nepravedno zapostavljen sport i zaslužuje povratak u osnovne škole – rekao je predsednik Bovan, čestitajući osnovcima na dobrom odzivu.

On je naglasio da Gradska opština Novi Beograd, pružajući podršku školskom sportu, nastavlja da promoviše zdrav stil života i pravilno usmeravanje dece i omladine, u ovom slučaju ka učenju izuzetno zanimljive misaone igre koja je veoma popularna kod starijih generacija.

-Drago nam je da školski sport promovišu i podržavaju i društveno odgovorne kompanije – naglasio je Bovan.

Arena sport je pored medijske promocije šaha među osnovcima za pobednike Šahovske lige obezbedila pehare i medalje, a za škole koje budu ekipno najbolje, šahovske garniture i digitalne satove za šah.

Ova kompanija je proletos takođe organizovala turnir i svakoj školi poklonila po pet šahovskih garnitura, na kojima se ove jeseni igra Liga.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn