(FOTO) Uskoro bolji uslovi za lečenje dece u Domu zdravlja Novi Beograd

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan danas je sa ministrom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u Vladi Republike Srbije Aleksandrom Martinovićem, obišao Dom zdravlja Novi Beograd, povodom renoviranja odeljenja na kom se leče deca predškolskog uzrasta.

Za renoviranje Odeljenja pedijatrije u DZ u Nehruovoj ulici, u bloku 44, MDULS je posredstvom opštine izdvojio tri miliona dinara. Opština Novi Beograd konkurisala je u ime Doma zdravlja na javni poziv Ministarstv i otvorila namenski račun sa kog će novac biti prosleđen Domu zdravlja.

– Opština će uvek deo projekata koji za cilj imaju veću zdravstvenu negu Novobeograđana – rekao je Bovan.

On je istakao da je i do sada saranja sa MDULS i Domom zdravlja bila izuzetno dobra, te da je to ministarstvo prethodno izdvojilo novac za otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini.

Bovan je dodao da je tokom današnjeg razvogora sa ministrom Martinovićem i direktorkom DZ Božicom Novaković, pomenuo koliko bi za primarnu zdravstvenu zaštitu građana Novog Beograda, kojih po zvaničnom popisu ima više od 209.000, bila izgradnja još jednog doma zdravlja.

-Nadamo se da ćemo dobiti podšku nadležnog ministarstva i Vlade Srbije za izgradnju još jednog doma zdravlja na Bežanijskoj kosi – rekao je predsednik opštine.

Ministar Matrinović je istakao da iako MDULS nije primarno, resorno zadužen za oblast zdravstva, to ministarstvo je aktivno uključeno u projekte pomoći domaćim zdravstvenim ustanovama.

-Zdravlje naših građana i ulaganje u zdravstveni sistem Srbije nije samo briga Ministarstva zdravlja, već je generalno jedan od prioriteta u radu Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića – rekao je ministar. – Želeli smo da damo mali doprinos da ovj Dom zdravlja izgleda lepše, tim pre što je reč o zameni podova i sređivanju zidova na odeljenju na kom se leče deca – naglasio je ministar.

Pored donacije za renoviranje Odeljenja pedijatrije, MDULS je ovoj zdravstvenoj ustanovi poklonilo i 10 laptop računara.

Ministar je naglasio da je ministarstvo na čijem je čelu pre nekoliko dana zaključilo ugovor sa Gradom Beogradom u vrednosti od 320 miliona dinara, za nabavku najsavremenije medicinske opreme u više domova zdravlja u Beogradu kao i Bolnici „Sveti Sava“ i KBC „Zvezdara“.

On je dodao da je reč o kupovini mamografa, skenera i ultrazvučnih aparata.

Direktorka DZ Božica Novaković je istakla da se u Domu zdravlja Novi Beograd leči 44.000 dece, te da sama ta činjenica govori o značaju ulaganja kad je reč o pacijentima, ali i boljim uslovima za rad lekara.

Prema njenim rečima, radovi će trajati mesec dana, a za to vreme pregledi sa tog odeljenja biće prebačeni u druge delove službi u istom objektu.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn