(FOTO) USKORO KREĆE GRADNjA NOVOG PROJEKTA NA NOVOM BEOGRADU

Umesto TC „Ekstra” u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, biće podignut stambeno-poslovni kompleks

Tržni centar „Ekstra” odbrojava dane u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu pre nego što bude srušen kako bi na toj lokaciji bio podignut stambeno-poslovni kompleks.

Reč je o parceli od oko 39.000 kvadratnih metara na kojoj je planirana izgradnja oko 188.000 kvadrata raspoređenih u šest objekata i zajedničku podzemnu dvoetažnu garažu za ceo kompleks.

To se može videti iz zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu tog projekta koji je investitor kompanija „BDS propertiz” podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

To gradsko ministarstvo donelo je rešenje, koje je objavljeno na sajtu grada, da nije potrebna izrada studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu i ostavilo rok od 15 dana za žalbe.

U tom dokumentu piše da će se budući kompleks zidati u četiri faze, imaće 17 lamela u tri zgrade, dok će tri objekta biti slobodnostojeća, depandans predškolske ustanove, lokale u prizemljima objekata, na spratovima osim stanova biće poslovni apartmani.

Objekti su predviđeni kao sedmo i osmospratnice sa povučenim spratom. Od ukupnog broja parking-mesta – 1.589, u podzemnoj garaži biće ih 1.474, a 115 na otvorenom parkingu.

U prvoj fazi predviđeno je rušenje i demontaža tržnog centra, parkinga i postojeće infrastrukture koja je u funkciji tržnog centra – navodi se u zahtevu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu tog projekta u Bloku 64.

Lokacijske uslove, koji su osnov za izradu tehničke dokumentacije, investitor je dobio u julu ove godine, a četiri meseca ranije gradska Komisija za planove verifikovala je idejno rešenje novog kompleksa koji će biti sagrađen u komšiluku stambenih zgrada, kula, poslovnih zdanja, „Delta sitija”…

„BDS propertiz” u vlasništvu je preduzeća „Sport vižn”, odnosno, stvarni vlasnik je Borislav Stanojlović, koji je takođe vlasnik i „Sport vižna”, podaci su Agencije za privredne registre.

SOUL 64 – FAZNA GRADNjA
Predviđeno je da se izvođenje stambeno-poslovnog kompleksa realizuje u 4 faze, piše u dokumentaciji.

Redosled faza nije obavezujući. Svaka faza predstavlja funkcionalnu celinu i obezbeđuje ispunjavanje svih potrebnih
parametara za izgrađeni deo u pogledu potrebnog broja parking mesta, minimalnog procenta slobodnih
i zelenih površina, broja kontejnera za otpadne materije, itd.

Svaka faza obezbeđuje i odgovarajuće saobraćajne površine i priključke za nesmetano funkcionisanje izgrađenog dela.

Arhitektonsko rešenje objekta proisteklo je iz savremenih karakteristika.
Vodilo se računa o uklapanju objekta sa trenutnim okruženjem, kao i sa planiranim objektima u okolini.

Glavni motiv kompleksa je „grad u gradu“ koji bi omogućio svakom korisniku mnoštvo sadržaja,
jednostavno funkcionisanje i kvalitetno okruženje.

Slojevi unutar kompleksa formirani su pažljivo i prošarani su mnoštvom ambijenata. Vijugavi tok staze za pešake prožima se duž celog kompleksa, formirajući dodatnu dinamiku.

Projektovani su stanovi različitih struktura: jednosobni, jednoiposobni, dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni. Stanovi na nižim etažama su manji po strukturi, dok su veći predviđeni na višim etažama i na povučenom spratu.

 

Tagovi

Pročitajte još: