(FOTO) VELIKI BROJ INTERVENCIJA EKIPA JKP „ZELENILO“ I DANAS NA NOVOM BEOGRADU

Usled jakog nevremena u Beogradu, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” već dva dana imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana, saopštilo je ovo komunalno preduzeće.

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” je usled jakog vetra i kiše intervenisalo na više od 300 lokacija na sanaciji preloma grana ili stabala.

Intervencije su izvršene na svim lokacijama uz upotrebu neophodne mehanizacije. U toku su intervencije na više lokacija, a radovi se nastavljaju i danas.

Najviše intervencija bilo je na teritoriji opština Savski venac i Novi Beograd.

Na nekoliko lokacija zabeležen je pad stabla preko saobraćajnice, kao i šteta na parkiranim automobilima, te su ekipe „Zelenila” u najkraćem roku izašle na teren i omogućile neometano odvijanje saobraćaja.

Iako radnici „Zelenila” svakoga dana, tokom cele godine obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege, usled jakog vetra i kiše koja je padala došlo je do preloma grana ili stabala. Nažalost, ovakve situacije nije moguće predvideti.

Slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, sugrađani mogu prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj 11-0-11, putem imejl-adrese info@zelenilo.rs, kao i Operativnom timu za hitne intervencije JKP-a „Zelenilo – Beograd” na broj telefona 011/2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i putem Gradskog centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Mole se građani za strpljenje i razumevanje, a ekipe „Zelenila” nastaviće radove na sanaciji stabala dokle god bude bilo potrebe, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: