(FOTO, VIDEO) HUMANITARNA AKCIJA ZA MALIŠANE: Preko 100 kvadova sa Deda Mrazovima krenulo sa Novog Beograda

Više od 100 kvadova provozaće Deda Mrazovi kroz Beograd 28. decembra kako bi podelili preko 400 novogodišnjih paketića bolesnoj i nezbrinutoj deci. Treću godinu za redom ovu akciju pod nazivom „Humanitarni novogodišnji ATV defile“ organizuju kvadisti, a sve sa jednim jedinim ciljem – da se obraduju mališani, korisnici nekoliko dečijih ustanova u prestonici.

Oni će krenuti sa Bežanijske Kose u 9 časova, odakle će kroz centar grada prokrstariti do Specijalne osnovne škole za decu obolelu od cerebralne paralize „Miodrag Matić“.

Zahvaljujući donacijama od gotovo ukupno 800.000 dinara, ovi momci uspeli su da kupe oko 400 novogodišnjih paketića. Tako će 50 paketića dobiti mališani koji leže na Onkologiji, 50 mališani oboleli od raka iz Udruženja „Zvončica“, isto toliko paketića biće poklonjeno i deci koja se nalaze u Institutu za majku i dete, dok će 60 paketića propasti mališanima iz Specijalne osnovne škole za decu obolelu od cerebralne paralize „Miodrag Matić“, dok će ih isto toliko biti podeljeno i deci iz Svratišta Novi Beograd, a 50 paketića otputovaće i put Kosova i Metohije i još 60 u Sremčicu za decu sa posebnim potrebama.

– Za sada imamo višak od oko 13 paketića, pa će svakako i oni naći put do pravih dečijih ruku – kazao nam je jedan od kvadista Vladimir Vukašinović.

Meho Šutković, defektolog nastavnik u školi „Miodrag Matić“ za Kurir kaže da je ovaj gest mnogo lepa stvar u svakom pogledu.

– Pre svega, najlepše je to što se neko seti, a ko pritom nije iz naše priče. Em se sete, sakupe novac, kupe poklone i na kraju ih i dovezu deci, i to na kvadovima obučeni u Deda Mrazove, što je za decu poseban spektakl. U vreme kada smo generalno kao društvo previše postali sebični i sve je manje empatije, neko se seti da uradi ovako nešto – kaže Šutković.

Ne kriju ni roditelji mališana, kaže, oduševljenje čitavim spektaklom.

– Mi koji radimo sa ovom decom gledamo da im bude lepo i da provedu što je moguće lepše vreme ovde, da imaju trenutke sreće. A ova podela paketića je za njih jedan od tih lepih momenata, pogotovo imajući u vidu da su oni prvi put videli kvadove, pa još i da ih voze Deda Mrazovi! Bili su potpuno oduševljeni, slikali se s njima, prepričavali posle danima kako su sedeli na kvadovima. Jednostavno, mnogo lepa priča u svakom pogledu – konstatovao je Šutković.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn