(FOTO) VINSENT KOMPANI PIKAO FUDBAL U BLOKU

Bivši belgijski fudbaler Vinsent Kompani u bogatoj karijeri igrao je na najvećim stadionima i „čuvao“ najbolje svetske fudbalere, međutim, svoje umeće pokazao je i na betonskom terenu u novobeogradskom Bloku 19a.

Početak ove priče, o kojoj se tekst pojavio na Tviter profilu „Fflecer“ je veoma tužan i vezan je za saobraćajnu nesreću iz aprila 2000. godine, kada su stradala četvorica mladića, među kojima i Uroš Tišma.

Od tada tradicionalni letnji fudbalski turnir u Bloku 19a na Novom Beogradu dobija memorijalni karakter i nosi ime po tragično nastradalom Urošu koji je bio sjajan dribler, dečko iz bloka, a čak i učesnik na ranijim izdanjima.

Šest godina nakon tužnog događaja, u leto 2006, održano je još jedno izdanje, tokom vrelih junskih dana umeće je na betonskom terenu pokazalo 20-ak ekipa, a među fudbalerima koji su došli bio je i Goran Lovre, koji je tada prelazio iz Anderlehta u Groningen.

Međutim, Lovre ne turnir nije došao sam, već je odlučio da pozove doskorašnjeg saigrača, Vinsenta Kompanija, koji je tih dana prelazio iz Anderlehta u nemački HSV. Tada 20-godišnjak je bio glavna atrakcija turnira u bloku, kako zbog fudbalskih sposobnosti, tako i činjenice da je stranac i profesionalni fudbaler.

Sadašnji trener Anderlehta je bio nasmejan i raspoložen, a verovatno tih dana u bloku niko nije ni slutio da će mladi Belgijanac kasnije postati zvezda evropskog fudbala i jedan od najboljih defanzivaca.

Ekipa u kojoj je Kompani igrao, naravno, osvojila je turnir, a on je kasnije odigrao dve sezone u Hamburgu, pa prešao u Mančester siti, a sve ostalo je istorija.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn