(FOTO) ZA SRĐANOM TRAGAJU POSLE BRODSKE NEREĆE NA NOVOM BEOGRADU! Već 2 dana pretražuju reku

Potraga za Srđanom Radosavljevićem (42) koji je u petak uveče nestao u reci Savi nakon što je teretni brod udario u čamac u kom je bio sa kumovima, inače bračnim parom Mor, još uvek traje.

Pripadnici policije već dva dana tragaju za njim, a tragedija na Savi potresala je sve prisutne, nakon što je na površinu vode isplivao muškarac koji je pokušavao sve vreme da pronađe svoju suprugu Jadranku i kuma Srđana. Nažalost, Jadrankino telo isplivalo je kod Save promenade nekoliko sati nakon suadara broda i čamca, dok se za Srđanom još uvek traga.

– Prizori su bili jezivi, nesrećni čovek je non-stop dovikivao ime njegove Jadranke i kuma Srđana, ali njih nigde nije bilo… Ronioci su pretražili dosta toga odmah to veče i Jadrankino telo je isplivalo, ali od Srđana ni traga još uvek – kaže izvor za Kurir i dodaje da je nestali Srđan jako voleo da plovi Savom i da ovo nije prvi put da su se družili upravo na reci.

– Srđan je mnogo voleo reku, a sad ga nema… Svi smo u čudu kako niko od njih nije uspeo da odreaguje na vreme i da se izbegne ovo do čega je došlo, velika je ovo tuga, dve porodice su zavijene u crno – dodao je naš sagovornik vidno potresen.

Kako smo već pisali, žena čije je telo pronađeno kod Save promenade je Jadranka Mor, bavila se knjigovodstvom, a njena porodica i prijatelji potpuno su skrhani bolom zbog tragedije koja ih je zadesila.

– Jadranka je bila divna žena, porodična, vredna i radna. Njen suprug je uspeo da se spasi, ali je to veče izgubio i ženu i kuma, ne smem ni da zamislim kako je njemu, velika tuga – kažu poznanici stradale žene za Kurir i dodaju da ovako nešto ni u najgorim košmarima nisu mogli da sanjaju.

Istraga: Prikupljaju se dokazi

O nesreći se juče oglasilo Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu. Oni su u saopštenju naveli da su se na teretnom brodu nalazile tri osobe, kao i u čamcu koji je potonuo nakon sudara.

– Inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju naloženo je da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja. Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan – navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: