(FOTO) ZAVRŠENA PRVA FAZA RADOVA NA OBNOVI CENTRALNE KULE: Pogledajte kako sada izgleda memorijalni centar „Staro Sajmište“

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta predstavnici Ministarstva kulture obišli su radove na obnovi Centralne kule i Kožarske škole u okviru Memorijalnog centra „Staro sajmište“.

Kako je objavljeno na Instagram profilu Ministarstva kulture, prva faza radova koja obuhvata arhitektonsko-građevinske radove na Centralnoj kuli, u vrednosti od 186 miliona dinara, završena je u skladu sa planiranim rokovima, krajem 2022. godine.

Druga faza radova na obnovi Centralne kule Memorijalnog centra „Staro sajmište“ podrazumeva kompletnu obnovu objekta za šta je predviđeno 306 miliona dinara, sa rokom završetka do kraja 2023. godine, kao i nastavak radova na adaptaciji upravne zgrade ustanove u vrednosti od 30 miliona dinara.

Nakon završetka rekonstrukcije Centralne kule, predviđeno je uređenje enterijera i izrada stalne postavke kao i početak radova na rekonstrukciji Italijanskog paviljona koji se takođe nalazi u ovom kompleksu. Radovi na obnovi Centralne kule započeli su 27. jula 2022. godine, na inicijativu i u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

 

 

Tagovi

Pročitajte još: