(FOTO,VIDEO) NALIK TRGU REPUBLIKE: Preko puta Palate Srbija na Novom Beogradu niču 3 objekta

Prekoputa Palate Srbije, u Bloku 26, za dve godine bi trebalo da bude završen prvi od tri nova stambeno-poslovna objekta.

Pripremni radovi na prvom, najvišem objektu uz Bulevar Mihajla Pupina počeli su sredinom 2022. godine i do sada su izgrađena prva četiri, od ukupno 17 spratova. Po projektu, ovaj objekat će se sastojati od dva dela – stambenog, visine oko 65 metara, i poslovnog od osam spratova, koji je zasad stigao do drugog sprata, prenosi portal Gradnja.

Pored ovog objekta, investitor je predvideo i gradnju jedne višespratnice uz Ulicu španskih boraca i jedne uz Ulicu antifašističke borbe. Sva tri zdanja imaće više od 700 stanova i zelene krovove. U navedenom kompleksu predviđena je i gradnja dečjeg vrtića i ambulante.

Kako podseća portal Gradnja, transformacija Bloka 26 počela je pre više od dvadeset godina izgradnjom poslovnih zdanja od po šest spratova. Tada su sagrađeni i pravoslavna Crkva Svetog Simeona Mirotočivog i parohijski dom.

Kao planski osnov za izgradnju u Bloku 26 poslužilo je rešenje sa urbanističko-arhitektonskog konkursa iz 2008. godine na kome su prvu nagradu osvojile arhitekte Jovan Mitrović i Dejan Miljković. Ovaj autorski dvojac predvideo je i četiri poslovne kule od po 120 metara prema Bulevaru Zorana Đinđića.

Printscreen Google maps

Njihove ideje dobile su potvrdu u planu detaljne regulacije od pre sedam godina. Izmenu tog planskog dokumenta 2018. godine pokrenuli su vlasnici ovog atraktivnog zemljišta, kompanije GP Napred i Energoprojekt holding.

Urbanistički projekat iz 2019. godine zaokružio je proces prenamene u okviru planiranih zgrada. Površine za stanovanje preraspodeljene su u sva tri zdanja, a njihova ukupna površina nije menjana i iznosi oko 203.000 kvadratnih metara.

Projektom je predviđena i izgradnja Centralnog trga sa fontanom u Bloku 26, kao pandan Trgu republike, pored Hrama Svetog Simeona Mirotočivog. Taj javni prostor bi trebalo da bude oaza za žitelje i korisnike tri planirane stambeno-poslovne zgrade.

Urbanističkim projektom nisu obuhvaćene parcele na kojima su predviđene poslovne kule prekoputa Štark arene jer za njih još nisu pronađeni partneri koji bi bili spremni da ulože u izgradnju više od 240.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Cena preko 7.500 evra po kvadratu
Kao što se može videti na snimcima Gradnje, prvi objekat koji je ušao u realizaciju već počinje polako da se ističe u okolini, „doguravši“ do četvrtog sprata u stambenom, a do drugog sprata u svom poslovnom delu.

Najluksuzniji stanovi biće penthausi duple visine na polovini zgrade.

Planirani završetak izgradnje je 2026. godina. Iako prodaja stanova još uvek nije počela, cena kvadrata će iznositi 7.500 evra + PDV, pa naviše.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn